| Puscaion7000 a întrebat:

TPU salut!
vreau sa intreb daca eu lucrez o perioada de 3 ani la o firma,
cum sunt recunoscute de statul roman orele si zilele lucrate in alta tara fata de Romania si cum sunt varsate in baza de date a ministerului muncii de catre patronal din alta tara. a situatiei mele contractuale in alta tara?

Răspuns Câştigător
| Batmanel a răspuns:

Lucrezi cu acte? Trebuie, si atunci trebuie sa faci drumuri pe la anaf cu formulare gramada/declaratii pe proprie raspundere si platesti impozit pe venit ca sa iti poata trece ani de munca la pensie. Nu face nimeni asta pentru tine, trebuie sa umblii personal.

| zilog a răspuns (pentru Batmanel):

Ar trebui să facă cineva toată birocrația asta pentru ca să bătatorească cărarea pentru ca pe urma ceilalți care vor veni cu aceeasi problema sa aiba un drum din ce în ce mai ușor până la rezolvarea in 10 secunde a cestei probleme!

Eu mi-am făcut firmă în Elvetia in 15 minute si puteam sa dau si facturi pe lucruri extrem de complexe in Romania de realizat unde ar fi trebuit sa umblu dupa hartii timp de 1 an.

Asa ca eu am parasit cam de finitiv România
si o sa ma intorc acolo doar ca sa fiu imormantat in Romania
atat
in rest imi bag piciorul ca mi-a furat deja 30 ani din viata
in sperata ca o sa fie poate maine mai bine
poate cu urmatorul presedinte
poate peste 4 ani
dar acum m-am saturat de birocratie

stiti cum se inchide in alta tara o firma
direct prin telefon!

| Batmanel a răspuns (pentru zilog):

Cum le mai iese bugetarilor spagi si cafelutele plus simtul superior cand altii stau dupa usa la coada sa aiba ocazia rara in viata sa-i intre in birou? Masinile in afara sunt vandute cu o semnatura si inmatriculate cu eliberare numar in 20minute maxim... la noi face programare cu un an inainte.

| zilog a răspuns (pentru Batmanel):

In Anglia sa muti o masina de pe un nr pe altul dureaza doar 10 secunde

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu sunt recunoscute, ca nu le-ai facut in Romania si nici nu ai platit impozit statului roman.
Dar poti platii lunar din mana, pentru pensia ta, iar cand ajungi la varsta de pensionare, ti se ia in calcul si banii care i-ai depus lunar, la fondul de pensie.