Din cate am auzit eu e o prostie faza cu cum ca ne folosim doar 10% din inteligenta noastra.
Si sa zicem ca e adevarat, te intreb eu pe tine :
-De ce unii oameni au bani si altii n-au?
Un raspuns foare plauzibil ar fi faptul ca probabil cei care au bani au muncit, si da exista si probilitatea ca unii sa aiba noroc.
Totusi, majoritatea muncesc pentru a avea bani.
Si acum ca am lamurit de ce unii pot anumite chestii si altii nu pot, sa intelegem si faza cu "adevarata putere a creierului".
Exista oameni care-si folosesc acea parte (Sau asa se zice, si eu asa iti zic tie) dar lor le da nu doar disciplina cat si putere fizica.
Aici vorbesc despre budisti, care ei au o rezistenta cu mult peste a oamenilor "normali".
Dar ei au acea putere pentru ca stau si mediteaza foarte mult si nu stau la pc sau telenovele in timp ce mananca pizza si vorbesc pe whatsapp.
Ei toata viata lor e destinata pentru asa ceva, fara sa prea ia contact cu lumea de "afara".
Si mai e o chestie, tu crezi ca Einstein si multi altii au folosit doar 10% din creier? Daca da, te inseli.
Poate nu a folosit 100% dar nici 10%.
Cum ar fi ca toti sa folosim 10% inclusiv Einstein, daca era asa faceam si noi ce a facut el, dar ghici ce, nu putem face ce a facut el.
Si se mai zicea ca toti oamenii, sau mai bine zis toate geniile lumii au avut ceva probleme cu capu', ei par a fi conectati cu subconstientul mai mult si chestii din astea dar nu am chef si nici timp sa intru in detalii, mai ales ca am scris o groaza.
Salut,
Este un mit teoria cu 10%, oamenii isi folosesc 100% din creier, chiar si pe perioada noptii ne folosim 50% din creier. Referitor la chestia cu borcanul, creierul este un organ adapostit de cutia craniana ce are rol de conducere asupra sistemelor. El controleaza functia locomotorie etc.
Din moment ce a fost extras din cutia craniana, el automat e privat de vasele de sange, oxigen si poate suferi leziuni grave, deteriorare. Daca il pui in borcan, n-o sa mai fie bun, decat daca. exista conditii speciale de mentinere in viata a creierului...
Teoria lui Hawking tinde mult spre filosofie... nu putem afirma, dar nici infirma cu dovezi concrete... Personal cred ca ar trebui sa ne traim viata, sau simularea
Bine... atunci solutia e sa stai intr-un colt si sa te rogi sa nu iti faca rau? Mno, paranoia nu e buna.
Nu cred... sa zic prin absurd ca am fi intr-o simulare... scopul unei simulari e sa vezi cum se comporta o conditie. nu sa o distrugi, sa ii faci rau. Dupa intrebari ai o varsta frageda, e firesc sa te intrebi astfel de lucruri, dar nu exagera, nu suntem in pericol
Este un mit cum ca ne folosim 10% din creier. Fiecare parte are functia sa, folosin atat cat ne este necesar intr o anumita activitate.
Dannnny întreabă: