anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unde si in ce mod pot sa ii reclam pe viitorii mei vecini ca au inceput sa isi construiasca casa si au distrus drumul. Drum consolidat si intretinut de noi deoarece primaria nu avea bani pentru asa ceva.

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Cum adica au distrus drumul? Circuland pe el? Daca da, este stupida reclamatia voastra. Eventual puteti sa va reclamati pe voi ca nu l-ati consolidat si intretinut cum trebuie.
Este dreptul oricui de a circula pe un drum public si nu poti obliga pe nimeni sa repare un drum doar pentru ca a circulat pe el, cu atat mai mult cu cat sunt sigur ca nu a fost singurul care a facut-o. Faptul ca voi ati consolidat si intretinut pana acum drumul nu are absolut nicio relevanta, ati facut acest lucru de buna voie si in interesul propriu.
Macar ati incercat sa discutati cu viitorul vecin? Poate chiar are de gand sa repare singur drumul, dupa ce termina constructia. Prin discutii inteleg bineinteles comunicarea civilizata, nu scandal si circoteca, cum imi inchipui ca s-a intamplat deja.

| sinblade27 a răspuns:

Reclamatia o faci la primarie dar daca au autorizatiile in regula nu aveti ce sa le faceti. si aropo drumul e domeniu public sau privat. daca e public nu aveti ce sa le faceti

| Vogelspinne a răspuns:

Pai trebuie sa te duci la primarie sa reclami, sau la politie nu stiu oricum daca au distrus drumul banii vostri s-au cam dus de rapa si eu daca as fi in locul vostru as proceda asa.Bafta!

| simf a răspuns:

Drumul e... ciubuc vostru, e proprietate publica si ca atare e in responsabilitatea primariei. poti verifica daca are autorizatie de constructie si-n caz ca nu sa sesizezi primaria. pentru drum, tot asa, faci o cerere ca sa fie reparat drumul in care spui si ca tu l-ai inrtetinut si ca s-a stricat de la camioanele vecinului. bine ar fi ca in afara de tine sa mai faca si alti vecini acelasi gen de cerere. insa formalitatile aste dureaza si cum e an de criza... slabe sperante. cea mai buna solutie e sa vorbesti cu vecinul, mai ales ca probabil nu are curent electric si va veni sa te roage. eu am patit-o, am rezolvat relativ, da-mi mesaj pe privat daca vrei amanunte.