| nasirc a întrebat:

URGENT, URGENT!
O cunostinta a mers sa lucreze in insula Creta de langa Grecia unde a luat teapa de proportii. Nu mai dau amanunte.
Dar problema majora este ca ea a plecat de acolo si nu a mancat nimic de trei zile si nici nu are bani sa vina acasa. E in port si trebuie sa stea pana maine acolo. Vorbeste foarte bine engleza dar nimeni nu o ajuta, a sunat la politie, ei nu intervin. Sora ei in tara a sunat la politia romana. Nimeni nu misca un deget, la criminalistica nu rapundea la telefon. Am incercat sa sunam la banci sa face transfer de bani, nu lucra in weekend. A sunat la ambasada nici aia nu lucra in weekend. E IN PORT RABDA DE FRIG SI FOAME. Groaznic... CE SA FACA! AJUTATI-NE CU UN SFAT MACAR
SUNTEM FOARTE INGRIJORATI!

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

In Ieraklio( in caz ca acolo se afla persoana respectiva) la biserica "Sf. Nectarie", se afla preotul Ionut Balaban care o poate ajuta--- numele preotului este vehiculat in presa( vezi asta:http://www.rgnpress.ro/......reta.html) dar si pe adresa de web a Ghidului de servicii consulare ( vezi aici adresa: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38534&idlnc=4&cat=5 )

Ma gandesc ca, prin intermediul acestui preot o puteti ajuta si comunica cu ea ( cont bancar, in cazul in care trebuie sa-i trimiteti bani pentru intoarcerea in Ro, acte originale / copie -in caz ca nu mai are asupra sa niciun act necesar eliberarii unui pasaport temporar )

5 răspunsuri:
| AverageIAlex a răspuns:

Romanul sa moara de foame? Imposibil, are talent innascut de a ciordi portofele.

| TheAshen a răspuns:

Vrei sa spui tiganulaughing

| Birjaru a răspuns:

Spuneti-i sa se DUCA la politie acolo unde e mai aproape, sa le spuna ce s-a intamplat. Nu o sa o lase sa moara de foame. Daca n-are bani trimite-ti maine daca azi nu lucreaza sa se-ntoarca

| nasirc explică:

Vreau să fac o precizare pentru AlexTee: poate ţie-ţi sună.
Eu stiu prea bine ce prietenă am şi nu cred ca esti în măsură să o cataloghezi. Indiferent ce ai vrut să scrii prin afirmaţia ta, ai dat de înţeles că ne bagi pe toţi în aceeaşi oală. Ca şi o completare la TheAshen, da are mare dreptate, poate ai vrut să zici ţigani. Eu nu am scris că ma plictiseam, aveam nevoie de un sfat, am încercat şi alte metode dar în situaţiile astea apelezi la ce se poate.
Celorlaţi le mulţumesc, a vorbit la consulat, acum se află în Atena la o famile de români (aceştia o cunosc încă din ţară). Ea acum îşi revine şi va face demersurile să dea în judecată agenţia şi pe patronul care ar fi angajat-o. A discutat abia luni la Consulat. Sigur ca birocraţia ne omoară. Nici o instituţie nu lucrează în weekend.
Vă mulţumesc mult.

| nasirc explică:

S-a rezolvat problema cunostintei mele, a ajuns in tara si a facut demersurile legale. Chiar daca viata ei a revenit la normal au ramas suferintele. Ea face consiliere cu un psiholog sa poata trece peste trauma. O admir ca a avut curajul sa lupte.