Întrebare recomandată | jhon921 a întrebat:

Urmeaza sa plec in strainate pentru o perioada de 2-3luni si as avea 2 intrebari:
1.Ce card imi recomandati sa pot retrage euro de la un bancomat din Europa fara a avea comisioanele acele uriase?
2. Am inteles ca am nevoie de ceva un card de sanatate european in caz ca o sa am probleme cu sanatatea acolo, stie cineva cum trebuie sa procedez sa-l obtin?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

1. Orice card ai avea tot vei plaii comisioane uriase, pentru ca sunt percepute ca tranzactii inetrnationale.
ca sa reduci comisionul bancar, scotand bani de la bancomat, ai o limita impusa de bancomat de 500 sau 1000 euro. daca scoti mai multi bani de la o banca, poti scoate 2000 sau 3000 de ori intr-o singura transa, platind comision la tranzactie, doar 1 singura daca.
Adica, ce vreau sa spun, la orice banca, la ghiseu, poti face operatiuni mai mari, paltind 1 singur comision.

2. Pentru o calatorie de 3 luni, poti sa iti cumperi asigurae de sanatate internationala, de la orice agent de asigurari.

| Violleta2022 a răspuns:

Am uitat sa-ti mai spun un lucru happy

Poti pleca cu 2000-3000 de euro la tine, in numerar si atunic nu ai de platit nici un comision bancar. Dar trebuie sa-i lasi undeva, ascunsi, ca sa nu fii furat, umbland cu cateva sute la tine.

| cosmin1324 a răspuns:

Iti recomand revolut pentru card.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Orice card atașat unui cont bancar în Euro.
https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559&langId=ro

| mihai69 a răspuns:

Tot ce ai nevoie este un card REVOLUT. Contrar celor afirmate de cam(p)ionul zilei, cu acest card NU plătești comisioane la extragerile de numerar star, poți face schimb valutar la un curs mai bun decât orice alt card de la orice bancă din România și pe deasupra, ai și asigurare de sănătate atașată (costă 4 lei pe zi, maximum... nu mai știu cât exact pe an, dar o sumă ok, adică dacă stai mai mult decât maximum/4 zile, nu mai plătești nimic în plus).
Eu am un card din ăsta și anul trecut l-am folosit din plin în Grecia, Bulgaria și Serbia (fiecare cu valuta ei!) fără nicio problemă.
===
* în funcție de tipul de card ales, poți scoate lunar maximum 400 / 800 / 1600 € (sau echivalentul) fără comision, ce trece plătești un comision, dar mult mai rezonabil față de alte carduri (2%). Tot în funcție de card, poți avea asigurarea de călătorie inclusă gratuit.

| mihai69 a răspuns:

PS apropo de asigurarea de sănătate și cardul european de sănătate:
1. asigurarea de sănătate de la Revolut nu e valabilă pentru călătorii mai lungi de 40 de zile consecutive!
2. cardul european de sănătate nu prea are cine știe ce valoare - e eliberat de către CNAS (faci o cerere și ți-l dau) și nu face decât să arate că în țara ta ești cu taxele pentru sistemul de asistență medicală publică la zi. Dar nu acoperă cheltuieli medicale în afara intervențiilor de urgență; așadar, o asigurare medicală de călătorie e mai mult decât utilă dacă nu vrei să ai vreo grijă în caz de Doamne ferește.