* basmul cult: Povestea lui Harap Alb - Ion Creanga
* nuvela istorica: Alexandru Lapusneanul - Costache Negruzzi
* nuvela psihologica: In vreme de razboi - I. L. Caragiale
* nuvela fantastica: La tiganci - Mircea Eliade
* roman - autori obligatorii: G. Calinescu, I. Slavici, L. Rebreanu, M. Preda, C. Petrescu
* roman traditional sau roman dinaintea primului razboi mondial: Mara - Ioan Slavici
* roman obiectiv sau roman din perioada interbelica: Padurea spanzuratilor - Liviu Rebreanu
* roman din perioada interbelica: Enigma Otiliei - George Calinescu
* roman subiectiv modern: Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi - Camil Petrescu sau Patul lui Procust - Camil Petrescu
* roman obiectiv cu structura de roman modern sau roman de dupa al doilea razboi mondial: Morometii - Marin Preda
* drama: Act venetian - Camil Petrescu
* comedia: O scrisoare pierduta - I. L. Caragiale
* dramaturgia moderna: Iona - Marin Sorescu
* Dacia Literara si Pasoptismul: Sburatorul - I. H. Radulescu sau Baba Cloanta - Vasile Alecsandri
* romantism: Luceafarul, Glossa, Floare albastra - Mihai Eminescu
* prelungiri ale clasicismului si romantismului: Manioasa - George Cosbuc
* simbolism: Plumb, Lacustra - George Bacovia
* modernism: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga, Flori de mucigai - Tudor Arghezi si Riga Crypto si lapona Enigel - Ion Barbu
* traditionalism: Aci sosi pe vremuri - Ion Pilat
* neomodernism: Leoaica tanara iubirea - Nichita Stanescu
Pe langa aceste opera, pentru proba orala de limba si literatura romana mai trebuie invatate si caracteristicile teoretice pentru:
* Dacia Literara
* romantismul
* modernismul
* postmodernismul
* Junimea si Titu Maiorescu
* sincronismul
La nuvela psihologica merge si Moara cu noroc.depinde ce ai facut tu in liceu... iar nuvela fantastica nu exista in variantele de bac de anul acesta asa ca nu cred ca e nevoie s-o inveti, iar la traditionalism merge si In gradina Ghetsemani- V. Voiculescu
Eu nu-ti pot spune decit multa bafta si sa iei o nata mare la bacalaureat `pentru ca nu locuesc in Romania. SUCCES
Pai...rasp la intrbarea mea Cum pot sa ma dezloghez? vreau sa imi fac un cont nou p acest site..incerk da no merge
Uita-te pe acest site la partea a 3a sunt scrise toate operele
https://jurnalbizar.wordpress.com/bacromana/