| TCosminn a întrebat:

Va rog sa imi spuneti parerea despre urmatoarea situatie sau, si mai bine, daca ati auzit despre asa ceva pana acum. Iata despre ce e vorba. Fratele meu isi cauta de lucru (este in Belgia) si a gasit un job pe olx ca sofer de medicamente pentru un tip din Romania. Acesta i-a cerut initial un CV si CI. Dupa care i-a spus ca se incadreaza si ca a fost selectat dintre alti 9 candidati dar mai are de trimis o poza cu permisul de conducere si sa transfere dintr-un cont curent din Romania, deschis la o banca din Romania, suma de 5 lei pentru "comision deschidere dosar" in Belgia. Curiozitatea mea este, ce treaba are faptul ca tu lucrezi in Belgia cu un cont din Romania, dar ma gandesc ca daca nu e ceva serios, ii cerea mai mult de 5 lei. Eu nu stiu exact ce si cum se face in asemenea cazuri dar sunt curios daca voi ati auzit despre asa ceva si care este parerea voastra. Va multumesc anticipat. P.S. Numele angajatorului este Tofan Dan.

1 răspuns:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să întrebe numele companiei unde se angajează. Să se uite pe situl ministerului de finanțe care este situația firmei respective.
Să ceară la Camera de Comerț in localitatea unde este înregistrată firma respectivă informații. Ce pare dubios este că cere 5 lei, un efort financiar pe care un angajator serios l-ar fi făcut el însuși. El a trimis CI la un necunoscut. Cu aceste date se pot comite fraude. Să nu mai facă nici o mișcare până nu se clarifică în legătură cu seriozitatea ofertei. Ce e aceea - comision deschidere dosar? Ce dosar să deschidă. Cum adică comision pentru asta? Eu zic că aceste două aspecte dubioase sunt suficiente ca să întrerupă contactul.