3-5-8.
Se trage la sort cine face 3, 5 si 8(perechi) - se joaca cu toate cartile si se impart 48(fiecare trebuie sa aiba cate 16). 4 dintre ele(alese la nimereala si pe spate) se pun la pachetele, care ii revin celui care face 8(are 2 variante: sa le iau sau nu, bineinteles, nestiind ce carti sunt acolo).
Pentru a te descurca mai usor, sortezi cartile dupa culoare(cartile pe romb intr-o parte, cele de trefla la fel etc). Cel care face 8 are sarcina de a pune atu-ul(consta intr-o culoare. ex: atu-ul este pe inima rosie).
Cine face 8(perechi) trebuie sa inceapa masa. Cine da cartea cea mai mare, acela ia masa. Aici intervine atu-ul: daca nu ai nicio carte pe culoarea respectiva, trebuie sa dai cu atu si iei masa.
La fel se joaca si tarnibul, cu mici exceptii: se joaca in 4( 2 echipe formate din 2 jucatori), atu-ul se negociaza(eu fac 7 perechi, daca celalalt zice"pas", eu pun atu-ul, daca zice 8 iar eu zic "pas", atunci celalalt pune atu-ul). Aici nu e obligatoriu sa dai cu atu(decat cand se iese pe acea culoare).
BaseplateV1 întreabă: