Uneori depinde. ca poti sa-i speli si sa-i gatesti. la temperatura dispar toti microbii. eu asa stiu
Un carnat bine facut, din CARNE, nu se strica, dooar daca este impachetat in plastic. Daca se tine impachetat in hartie sau sta la aer, atunci se usuca, se intareste, dar nu se strica nici in cateva saptamani sau chiar luni - vezi carnatii taranesti afumati.
Mezelurile (carnati, salam) care nu se usuca ci se inmoaie si se decoloreaza sunt periculoase de consumat.
Consumati doar cele care se usca (sut din carne), restul sunt nesanatoase!
Sectioneaza cateva bucati (2-3) si verifica mirosul, gustul si culoarea dar numai dupa ce ai inlaturat membrana afectata de mucegaiul alb.
Daca cele trei caracteristici organoleptice nu au suferit nicio modificare, carnatii pot fi consumati dupa ce, in prealabil, vei sterge membrana afectata cu o laveta inmuiata in otet alimentar. Pentru consum ulterior, pastreaza-i in congelator.
Idunna2888 întreabă:
catalin542000 întreabă: