| Roliii a întrebat:

Va salut! am cumparat carnati acum o saptamana si ceva din Romania ca sa mi-l trimit in Anglia dar n-am reusit sa mi-l trimit decat alaltaieri prin intermediul cuiva ca acum o saptamana nu mi-au mai preluat pachetul,acum majoritatea carnatilor are un albus pe ei,ma tem sa nu fie stricati dar eu nu stiu, o fi oare stricati?

3 răspunsuri:
| YTBDrawingBase a răspuns:

Uneori depinde. ca poti sa-i speli si sa-i gatesti. la temperatura dispar toti microbii. eu asa stiu

Bula
| Bula a răspuns:

Un carnat bine facut, din CARNE, nu se strica, dooar daca este impachetat in plastic. Daca se tine impachetat in hartie sau sta la aer, atunci se usuca, se intareste, dar nu se strica nici in cateva saptamani sau chiar luni - vezi carnatii taranesti afumati.

Mezelurile (carnati, salam) care nu se usuca ci se inmoaie si se decoloreaza sunt periculoase de consumat.
Consumati doar cele care se usca (sut din carne), restul sunt nesanatoase!

| alessia5158 a răspuns:

Sectioneaza cateva bucati (2-3) si verifica mirosul, gustul si culoarea dar numai dupa ce ai inlaturat membrana afectata de mucegaiul alb.
Daca cele trei caracteristici organoleptice nu au suferit nicio modificare, carnatii pot fi consumati dupa ce, in prealabil, vei sterge membrana afectata cu o laveta inmuiata in otet alimentar. Pentru consum ulterior, pastreaza-i in congelator.