Tine-te de sport. Nu cred ca ai vreo sansa cu scoala.
Singura ta sansa e sa inveti ca papagalu. Adica sa memorezi ca pe poezie. Citesti o propozitie si incerci sa o memorezi. Dupa ce ai reusit o memorezi pe a doua, si apoi le repeti pe amandoua. Si mai departe tot asa pana termini lectia.
P.S. O sa te plictisesti dupa primele 15 minute. Spor.
Refuz sa cred ca nu am nici o sansa. trebuie sa am, si nu cred ca am probleme, doar nu reusesc sa-mi deschid bine mintea, nu ma atrage si caut o modalitate in care sa ma atraga multumesc pentru raspuns!
Pai spune-i iubitei ca dupa fiecare lectie invatata sa-ti satisfaca o dorinta
Ia caietul citeste lectiile respective cu voce tare de 10 ori sau mai putin, depinde daca vrei sa stii ceva. Apoi din tot ce ai citit tu, scrie pe un caiet tot ce ai retinut!
O alta idee, la mine merge pe o muzica... calma, care sa nu ma distraga, undeva la aer(balcon, daca ai). Multa bafta, sa auzim numai de bine!
Buna ideea, o s-o combin cu cea a lui A_2895. multumesc pentru raspuns!
Incearca sa indepartezi orice obiect care te distrage de la invatat. Fa-ti un program de invatat de cateva ore pe zi (5-6 ore, depide cat de mult ai de invatat si cat de bine vrei sa te descurci).
De exemplu te trezesti la ora 9 (pana mananci si alea alea se face 10). De la 10 pana la 1 inveti la fizica (dupa fiecare 40 de min de invatat faci o pauza de 10 in care stai cu ochii inchisi, sau stai in pat, etc., dar sub nicio forma pe calculator sau ceva ce te-ar putea distrage). La ora 1 poti face o pauza de 2-3 ore in care iti planifici altceva (dar nu ceva care sa te stoarca de energie). Pe la ora 4 poti sa bei un pic de cafea (sau altceva pentru energie) si mai inveti inca 2-3 ore la istorie (sau daca rezisti mai mult) tot cu pauza de 10 min la fiecare 40.
De maine imi mut calculator din camera, mi-am dezactivat contul de Facebook si conturile de pe un joc, fac pauza de la antrenamente pana dupa ce dau corigentele... o sa-ti urmez sfatul in totalitate! multumesc pentru raspuns!
In nici un caz, nu am probleme cu memorarea, doar nu gasesc o modalitate in care sa ma atraga invatatul.
Adevarat, chiar trebuie sa fac ceva. si nu vreau sa mai ajung in situatia asta. stau si la mare si tentatiile de plaja, cluburi sunt foarte mari. + ca sunt foarte nervos, stresat.