anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vă salut! Eu am vie cu struguri nobili in România și a fost drum de acces dar pentru ca 99, 999% dintre oamenii din jurul viei mele au abandonat țara, via, viața, lupta, drumul s-a rupt, crăpat, alunecat si au crescut copaci pe drumul de pământ pe unde as fi putut ajunge cu tractorul. Acum este impracticabil!
POT SĂ OBLIG STATUL ROMÂN SĂ IMI FACĂ DRUM PÂNĂ LA VIE!?
PT CĂ EU PLĂTESC TAXE SI IMPOZITE PT ACEA VIE chiar scot in fiecare an certificat de producător de la primărie.
Dar de 3 ani nu am mai avut cum să ajung acolo pentru că s-au îmulțit animalele, porci mistreti, serpi, șacali, vulpi, râși, vipere si câinii ciobanilor de pe la stâni care sunt lăsați liberi să isi faca de cap prin toată jungla ce trebuie străbătută până la via mea.

11 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Nu, pentru ca nu e de utilitate publica.

| gabicoo a răspuns:

Nu cred!
Doar dacă e drum public poți face o cerere la primărie! Și cum nu cred că ești neam cu primatul nu cred că se va obosi să-ți facă ție drumul.
Așa că pune mâna pe drujbă și pe hârleț: taie copacii, scoate rădăcinile și nivelează tu drumul.
In ce județ ai via? Nu am auzit ca râșii și șacalii să trăiască în același loc! La noi in țară șacali întâlnești prin Dobrogea (veniți din Bulgaria) și sudul Moldovei (veniți de prin Rep. Moldova).
P.S. Mai găsești și în parlament, guvern, prefecturi, etc. - dar ăștia sunt din categoria " lighioanelor cu două chicioare"

winking

P.S. 2 Mai sus am scris primatul. Să știi că nu e greșeală de ortografie!

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Adreseaza-te in scris Primăriei de care aparține terenul cu via. Este obligata sa îți dea un răspuns in cel mult 30 de zile. Are obligația Primăria sa elibereze Drumul de spini si mărăcini. Drumul este al statului, dar Primăria este Statul la nivel local.

| zilog a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

CU PORCII MISTREȚI CUM RĂMÂNE?, drumul l-aș fi reparat eu doar că pe alocuri sunt crăpături prea adânci ( 1m adâncime 30 cm lățime lungi de câte 10 metri) ca să am eu de unul singur ce să le fac.
mulțumesc pentru răspuns, o să mă duc împrealabil sa imi plătesc toate taxele si tot ce vor să imi plătesc ca nu cumva să caute motiv
apoi după ce nu o să mai am nici o datorie la ei o să le cer să repare drumul.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru zilog):

La mine in localitate Primăria a reparat drumurile pana la fiecare stana de oi. Si sunt multe stani si departe de sat. Fermierii nu ar fi putut sa se cheltuiască atât de mult si sa aducă ațâța piatra si turai ca sa repare, si sa pietruiasca drumurile de camp. Daca s-a făcut cu fonduri europene nu stiu.

| zilog a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Unde trăiești in altă țară?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Statu român nu face drum bun nici pana la primarie sau gară, ce pretentii sa ai. Mai bine tragi un drum ilegal cu cateva scule si aia e. Iesi mai ieftin. Statul român in veci nu iti va face nazul.

| zilog a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este drum ilegal ci este drumul care duce la viile oamenilor care platesc taxe si impozite pentru produsele pe care ei le fabrica pe acel teren.
IAR DRUMUL ESTE AL STATULUI NU ESTE DRUM PARTICULAR

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu poti sa obligi statul roman, dar il poti obliga pe proprietarul fondului pe care vrei sa treci sa iti permita sa faci tu drumul in schimbul unei despagubiri

Articolul 617
Dreptul de trecere
(1) Proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publică are dreptul să i să permită trecerea pe fondul vecinului său pentru exploatarea fondului propriu.
(2) Trecerea trebuie să se facă în condiţii de natură să aducă o minimă stânjenire exercitării dreptului de proprietate asupra fondului ce are acces la calea publică; în cazul în care mai multe fonduri vecine au acces la calea publică, trecerea se va face pe fondul căruia i s-ar aduce cele mai puţine prejudicii.
(3) Dreptul de trecere este imprescriptibil. El se stinge în momentul în care fondul dominant dobândeşte un alt acces la calea publică

| zilog a răspuns (pentru anonim_4396):

Drumul este al statului nu este drum particular. propietatile aferent drumului sunt ale particularilor
Este pur si simplu un drum printre vii
ca si locatie să zicem la 8Km de mers pe jos pentru că drum nu mai este de BISOCA
https://www.google.com/......16z/data=! 3m1! 4b1! 4m13! 1m7! 3m6! 1s0x40b1ff26958976c3:0x84ef4f92a804b194! 2sRomania! 3b1! 8m2! 3d45. 943161! 4d24. 96676! 3m4! 1s0x40b40b220b8c83b5:0xe0bb8b4a981e9ec1! 8m2! 3d45. 5429079! 4d26. 7063904

| troleibuz a răspuns:

Statului nu ii pasa unde isi face jumatate de populatie nevoie.