Dupa o zi :
*leguma sau fructul, prin pierderea apei, nu mai are aspectul de proaspat
Semne de alterare( dupa aprox. 2 zile---depinde de ventilatia si temperatura spatiului de depozitare si/sau vanzare!):
* pe suprafata, apar pete circulare, mai inchise la culoare si de consistenta moale --- ulterior, petele se extind pe suprafata legumei, fructului si se acopera de mucegai.
P.S. Vara, temperatura in spatiul de vanzare ar trebui a fie undeva intre 7-10 grade Celsius--- un aparat de aer conditionat ar fi de ajutor caci, pe timpul noptii poate fi reglat la temperatura mai joasa( 4-5 grade).
In spatiul de depozitare, temperatura de pastrare ar trebui sa fie de maxim 5 grade Celsius.
Cred ca totul e relativ, dupa sistemul de apreciere al companiei pentru care lucrezi.Am vazut ciuperci degradate la vanzare intr-un supermarket, cu pret intreg; cam acelasi gen de marfa in piata aveau pretul mult redus, cu 2/3 chiar.Cred ca bine ar fi sa intrebi suprvizorul raionului cum incadrezi marfa ca fiind degradata, ca nu cumva sa gresesti, ar trebui sa te indrume.
Te orientezi şi tu după astea, nu-s chiar ce cauţi dar decât deloc.
http://www.cristianmargarit.ro/......-din-piata