| DragosteDePrimavara a întrebat:

Vei buna TPU.as vrea sa imi explicati ceva. cine stie.deci incepe asa. explicati ce este gresit in urmatoarele enunturi : Ateneul are cea mai perfecta acustica.Intercontinentalul etse un foarte excelent hotel.Arhitectura Vilei,, Mina Minovici" este de cel mai superior nivel. Gata! deci eu stiu la ce se refera dar nu stiu cum sa explic.adica se refera ca daca spui cea mai. nu mai spui si perfecta sau cel mai superior. nu va rog. ajutoooooooooooooooor

Răspuns Câştigător
| Alecssa a răspuns:

Ateneul are o acustica perfecta.
Intercontinentalul este un excelent hotel.
Arhitectura Vilei,, Mina Minovici'' este de un nivel superior.
Pai... perfecta, excelet si superior sunt deja la gradul comparativ absolut, deci nu mai trebuie sa mai pui si cea mai, foarte etc. Funda?batting eyelashes

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se refera la faptul ca adjective perfecta, excelent si superior nu au mai multe grade de comparatie, fiind toate la superlativ. Numai bine!

| missbee a răspuns:

Sunt toate pleonasme. Perfect, excelent, superior, sunt adjective fără grad de comparație, de aceea este greșită formularea.

| ZeDe a răspuns:

Pai
1.Ateneul are o acustica buna (perfect nu este grad de comparatie )
2.Intercontinentalul este un excelent hotel(-||-)
3.Arhitectula vilei este la un nivel superior.

| ZeDe a răspuns:

App inceraca sa scrii mai coerent...

| EllyFMS a răspuns:

1. Ateneul are 'CEA MAI PERFECTA'. Nu exista mai perfect decat perfectul, deci este un Pleonasm. La fel si 'UN FOARTE EXCELENT". CEL MAI SUPERIOR.

Ai putea spune :

"Propozitiile din exercitiu contin cate un pleonasm, ceea ce este gresit gramatical. [si dai exemplele de pleonasme gasite in propozitii]

| Babydoll_4700 a răspuns:

1. ori e cea mai, ori e perfecta; 2. ori este foarte, ori este excelent; 3.ori de cel mai, ori superior. Aceste grupuri de cuvinte, folosite impreuna, dau nastere pleonasmelor, deoarece au sensuri asemanatoare si de aceea nu trebuie folosite impreuna.

| TiMan a răspuns:

1. Ateneul nu poate avea CEA MAI PERFECTA acustica. Este un superlativ si fie spui "are o acustica perfecta" fie spui "are cea mai buna acustica.
2.Din nou, Intercontinentalul nu poate fi FOARTE EXCELELT. Ori este excelent, ori este foarte bun.
3.Ori spui ca e de nivel superior, ori ca e de cel mai inalt nivel.
Cat despre explicatie e simplu. Tine de gradele de comparatie ale adjectivului. Din moment ce ai superlativ absolut nu mai poti atribui "mai" care este o marca a unui grad de superioritate, iar superlativul este cel mai inalt grad.

| NarCiS_7754 a răspuns:

daca imi aduc bine aminte aici sunt pleonasmehappy
funda?

| DragosteDePrimavara explică:

App zede...nu am nevoie de sfaturi de la tine (tongue

| Choochotof a răspuns:

1) cea mai perfecta pleonasm
2) Este un foarte excelent pleonasm gradul 2
3) Este de cel mai superior nivel pleonasm
SUNT PLEONASME! asa se numesc aceste cunvinte pleonasme
fundita te rog

| elena_3930 a răspuns:

Explici asa: adjectivele "perfecta", "excelent", "superior" nu au grade de comparatie. Voila! Simplu.