| LisaJulie a întrebat:

Voi ați donat sange? Cum a fost? Ce trebuie sa mananc înainte și cât de mult sa nu ma simt slabita dupa ce donez?

1 răspuns:
| Mindfulness a răspuns:

Am donat sânge. A fost ok, dar daca ai frica de seringă sau sânge nu îți recomand! Mănânci ceva sa nu fie gras, ceva sănătos și să te hidratezi bine înainte de donare. Din ce știu trebuie și să dormi bine, minim 5-6 ore!
După trebuie sa consumi lichide multe,puțin dulciuri și ce mâncai și înainte! Eu îți sugerez sa mănânci ficat de porc, pui și sfecla roșie, spanac și înainte și după sa nu te găsească anemică.
Daca tot te găsește anemică poți să fentezi anemia, mai exact: mănânci o ceapa goala alba, o mănânci pe toata așa goala și bei apa cam 1 litru! Și o să fentezi bilirubina când te înțeapă in deget sa vadă ce valori ai! La femei parca 12.8 trebuie sa fie minim, chiar 12.5 sa te lase să donezi! Daca ai sub 12 nu cred că te lasă fiind anemică.
Îți dă un card apoi de la Pluxee pe care trebuie sa îl activezi, îți pune 280 de lei pe el! Apoi, după 2 luni poți dona din nou, din 2 in 2 luni.
Trebuie sa fii sănătoasă tun sa poți dona.
Nu ai voie sa donezi dacă iei tratament psihiatric!
Deci, vezi că cu ceapa alba nu o să te mai găsească anemică, dar o să îți miroase gura asta e partea nasoala! Cine e anemic așa poate fenta acel test de,, trecere "