anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau informatii despre iepurii de casa, cum ar fi:mancarea(care este buna, care este otravitorae), despre habitatul lor (cum este cel mai bine sa aiba locuinta:pe pamant, pe lemn etc.), comportamentul lor, daca trebuie sa ii curat eu etc tot ce stiti. P. S:vreau raspunsuri doar de la cei care au iepuri si nu vreau informatii dupa net asa cum stiti voi mai bine sa imi spuneti.

2 răspunsuri:
| smecherulxxl5 a răspuns:

Pai sa nu le dai varza multa deoarece li se blocheaza in burda si pot sa moara, sa nu le dai verdeata prospata (iei iarba verde, o lasi 2-3 zile la uscat si dupa le-o dai)despre custi, fale custi de lemn si punele si un loc mai indosit pe care sa nu-l vezi prea bine pentru ca acel loc sa fie maternitate. daca iepuroaicele fac pui asteapta o saptamana, doua si abia dupa aceea sa ii atingi puii deoarece n-o sa-i placa mirosul de om si o sa-si omoare puisorii.sa-i iei puisorii cu grija si fara sai bruschezi deoarece daca nu faci asta iepuroaica te va musca.despre curatenie, trebuie o data la 2 zice sa la faci curat.bafta si sa ai cati mai multi iepuri dragalasi. sper ca te-am ajutat.Pa!

| Stassy a răspuns:

Ooo....ai iepurasi? bravo tie! Acuma trebuie sa ai grija k le place mult in spatiile racoroase si largi. O cusca mai mare ar fi perfect.Adora sa topaie la umbra deci pune cusca in preajma unui copac masiv, un nuc de exemplu.[ da' sa nu pui copacul FIX langa cusca! nu e bine, o sai roada radacinile!] De obicei iepurasii is tare curiosi, ai grija sa le dai ceva nou pe la o bucata, niste jucarii de rontait, mai pune niste pitici de gradina, vezi tu. Daca faci o cusca ai grija k acel gard sa fie din sarma INFIPTA in pamant, k altfel o sa fuga.In interior, construieste o,, casuta" din lemn [ nu conteaza, doar sa fie moale sau daca e tare - din brad sau din copaci din padure- e bine sa pui niste fan pe podea]Acuma, in ce priveste mancarica, eu le dau doar fan si o gura de apa [ apa doar o data pe saptamana] Crede-ma e foarte bine asa! Dar daca tocmai tiai cumparat iepurasi sau nu sunt obisnuiti cu putina apa, ei bine exista recipiente speciale cu apa si mancare[ ca la hamster]. Ai grija sa le cureti,, casuta"! Iepurasilor le place curatenia si adora aerul curat. Acuma, daca o sa respecti ce ti-am zis mai sus eu cred ca o sa ai niste animalute tare fericite! P. S: Imi dai fundita?big grin