Ce legatura are ateismul sau agnosticismul cu stiinta? cele doua nu sunt dogme, credinte, religii, doctrine stiintifice nu au legatura cu stiinta
=)) Ray, insensibilule, daca nu vrei nu raspunde. doar stii cum oamenii religiosi il baga pe Dumnezeu in fata si citeaza din biblie...
Discutiile pe teme de genul asta devin paradoxale, precum teoria big-bang, care se contrazice pe ea insasi. Adica se presupune ca din nimic au aparut doua elemente, heliu si hidrogen care s-au "ciocnit", fiind ambele gaze si au produs o explozie care teoretic ar fi dat nastere intregului univers si ca de atunci se tot extinde universul prin explozii similare.
Dar mie mi se pare patetica din simplul fapt ca heliul si hidrogenul sau orice alte elemente capabile de a produce o reactie spontana, chiar instantanee sunt suficient de complexe. Daca la inceput universul era intr-o stare de inexistenta, cum ar fi putut exista elemente chimice asa de complexe? Si aici ma refer la heliu sau hidrogen, pana si hidrogenul care e un element de baza si cu o structura moleculara semnificativ mai simpla si mai redusa decat a altor elemente chimice.
Arunca un ochi la comparatia asta la scala facuta virtual.
https://www.youtube.com/watch?v=isppUA0MZmw
Sunt doar niste presupuneri in toate teoriile astea care adunate ii fac pe oamenii astia de stiinta sa creada ca sunt mai siguri.
De ce poti fi sigur insa e ca universul asta, fie ca exista multivers sau nu, fie ca e doar galaxia noastra, se bazeaza pe actiune si reactiune, adica o anumita actiune, cum e si big-bang-ul de exemplu, o ciocnire intre doua corpuri care sa creeze ceva, o reactie doar ca la un nivel complex. Cam cum a fost si cu galaxia noastra presupun, adica soarele a fost initial o super nova din cate stiu eu care cumva a fost supusa la o fuziune nucleara sau cel putin la o explozie, semnificativ mai mica decat ce se presupune ca a fost la big-bang si ca asa a aparut, in decursul a milioane sau miliarde de ani calea lactee, miscarea de rotatie fiind data de explozia supernovei sau impactului ei cu alt obiect astral.
Sau ar fi prima idee din link-ul asta, care e oarecum similara, tot pe acelasi principiu.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Geneza_%C8%99i_evolu%C8%9Bia_Sistemului_Solar
Ala ar fi soarele si planetele, care s-au format treptat dintr-un impact/coliziune sau a unul colaps.
Evolutia omului e alta treaba dar nu cred ca putem fi siguri nici de asta, la fel cum nu suntem despre crearea universului sau a propriei galaxii. Ca si aici sunt o gramada de teorii, fie ca exista un dumnezeu sau o fiinta mult mai evoluata care ne-a conceput, fie ca am evoluat treptat din alte fiinte sau poate amandoua, poate suntem o combinatie ciudata intre niste fiinte evoluate (extraterestri, zei, ingeri, cum vrei sa ii numesti) si maimute sau vreo alta creatura inferioara. Unele lucruri din biblie sunt aplicabile, in mod dubios desi sunt descrise intr-un mod extraordinar de simplist si redus.
Nu m-ar surprinde daca mutatiile genetice ar fi un lucru foarte usor de realizat in viitorul apropiat, in urmatorii 100 de ani sau asa ceva, asa ca nu m-as mira ca un anume "ceva" sau "cineva" sa ne fi creat, ca doar nu ne-am facut singuri. :))
Dar mna, hei, pana nu descopera cineva nemurirea cam ramanem in loc, zic si eu =)) nu cred ca ajunge cineva la un nivel suficient de inalt incat sa descopere toate lucrurile astea care ne inconjoara. Ca de stocat informatii nu prea ne pricepem, istoria deformeaza trecutul, informatiile cat si politica si alte "stiinte".
Antonia23K întreabă: