Intrii la facultate, in vacanta de vara mergi in Londra si stai 2-3 luni, si ti-ai facut banii. Lasa creditele
Mai e si varianta sa treci dupa primul an la buget. Sunt multi care dupa primul an renunta pentru ca nu fac fata sau isi dau seama ca nu e de ei medicina. Sau pur si simplu au note asa de mici ca nu isi pot pastra locul la buget. Deci in cazul asta cine e la taxa si are note foarte bune poate trece pe locurile alea de la buget ramase libere sau sa ia locul cuiva care nu a invatat cat sa se mentina la buget. Cred ca ai inteles ideea.
Imprumutul nu cred ca e o solutie, sunt totusi 6 ani si nu doar taxa de scolarizare trebuie platita ci trebuie sa te si intretii.
Încă mai e destul timp sa te pregătești pentru admitere. Poți încerca să dai admiterea la mai multe facultăți (Cluj, Timișoara, Oradea, Iași, sa stai la cămin, care e destul de ieftin și ai gratis la tren), sau la diferite specializari (medicina generala, dentara, radiologie, nutriție și dietetica etc). De obicei examenele sunt în zile diferite și materia este aceeași. Iar pe viitor te poți transfera de la Timișoara la Cluj, de exemplu (și difera și taxele anuale în alte orașe, de exemplu, la Oradea e 6800). Mult succes!
In timpul celor 6 ani la medicina, fluctuatia de la buget la taxa si invers este oricum foarte intalnita si de asteptat. In orice caz, pe perioada cursurilor, vei avea la dispozitie accesarea acestui credit. http://www.cec.ro/......n_tine.pdf
Incearca sa te documentezi foarte bine despre fiecare universitate din tara la care se studiaza medicina sau chiar si specializari alternative la care te-ai putea inscrie in caz ca nu intri la prima, dar vrei sa ramai la facultatea respectiva neaparat. Compara tipurile de examen de admitere, taxele de scolarizare, planurile de invatamant, caminele, reputatia facultatii etc. Ca sa iti poti face un cuantum estimativ al cheltuielilor, pe langa taxa de scolarizare, mai include si plata cartilor, culegerilor, materialelor/ ustensilelor ce-ti vor trebui pe parcurs, plata caminului plus traiul de zi cu zi.
Asadar pe langa pregatirea efectiva pentru medicina, incearca sa ai vedere si costurile fiecarei facultati in parte si vezi ce alegi: mergi pe eficienta costurilor mai scazute sau mergi in functie de performanta si reputatia facultatii in sine. Succes la admitere!
9000 lei e pentru toti anii, sau doar pentru primul an? Daca in anul II nu reusesti sa ajungi pe loc bugetat, ce te faci, de unde iei alti bani?
Poti sa dai la o facultate care are taxa mai mica sau, cel mai bine, invata bine ca sa intri la buget.
cei 9000 de lei se pot plati in rate, din cate stiu.
Daca nu te descurci sa iei admiterea cum o sa te descurci in sesiune cand vei avea de invatat carti groase de 400-600 de pagini? trebuie sa te obisnuiesti sa inveti mai mult si in fiecare zi.
ps. daca nu faci meditatii, apucat-te, in special la chimie.
bafta!
Nu cred că ai citit întrebarea, eu învăț mult și sunt destul de sigur că voi intra la buget, dar știu și că sunt extrem de multe persoane pe puține locuri și cu siguranță sunt alții mai buni decât mine, eu doar luam in calcul posibilitatea de a fi la taxă. Am cerut imprumuturi avantajoase pentru studenti (dacă aveți habar) NU sfaturi, nu va dați cu părerea pe lângă subiect. Of.
Nu te baga cu banca, vei avea nevoie de bani pentru a trai, apoi pentru facultate și sa nu uitam de rate, încearcă la mai multe facultăți, incluziv medicina și la care intri la buget mergi înainte. Bafta! Europa are nevoie de oameni pregătiți?
anonim_4396 întreabă:
Alesia22 întreabă: