| Alex5363666 a întrebat:

Vreau sa îmi iau permis de arma pentru vânătoare, unde trebuie sa caut și cât ma ajung in total cu taxele? Am 21 de ani, este o vârsta legală presupun?
Cineva ce știe in acest domeniu ma preocupa pentru a Răspunde.

Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

Printe altele, un dosar cu următoarele:

cerere tip, model anexa nr. 1 (H.G. 130/2005);

actul de identitate al solicitantului (în copie și în original);

2 fotografii color cu dimensiunea 4 x 5 cm;

dovada achitării taxelor pentru autorizare;

un certificat medical, eliberat cu cel mult 6 luni înainte, din care să rezulte că nu suferă de una dintre afecțiunile stabilite de Ministerul Sănătății, ce fac imposibilă autorizarea pentru a deține, a purta, a folosi arme și muniții letale și că solicitantul este apt să dețină astfel de arme și muniții;

aviz psihologic, eliberat de un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de teste, din care să rezulte că solicitantul este apt să dețină, să poarte și să folosească arme și muniții letale. Acest document trebuie să fi fost eliberat cu cel mult 12 luni înaintea depunerii cererii de autorizare;

certificatul de absolvire, în original și în copie, a unui curs de instruire teoretică și practică în domeniul armelor și munițiilor, organizat de o persoană juridică, autorizată în acest sens;

permis de vânătoare, în original și în copie, în cazul armelor de vânătoare;

carnet de membru vânător, în original și în copie, vizat pe anul în curs, eliberat de o organizație vânătorească legal constituită, afiliată la Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România, pentru arme lungi cu destinația vânătoare sau, după caz, tir sportiv ori biatlon, în cazul în care persoana solicită autorizarea procurării armei în scopul portului și folosirii acesteia;

carnet de antrenor de tir sau biatlon, în original și în copie, eliberat de Agenția Națională pentru Sport, sau legitimație de sportiv de tir ori biatlon, vizată la zi de Federația Româna de Tir Sportiv sau de Federația Română de Schi și Biatlon, pentru arme de tir;

adeverință care atestă, în cazul cetățeanului român, faptul că titularul are calitatea prevăzută la *art. 14 alin. (2) lit. a) și b) din Lege, eliberată de instituția competentă în acest sens, în cazul în care persoana solicită autorizarea procurării armei de apărare și pază în scopul portului și folosirii acesteia.

mai vezi aici:

https://b.politiaromana.ro/......i-neletale

2 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Cred că vârsta e ok, insă pasiunea pentru vânătoare, mi se pare sadică...

| TheGentleman a răspuns:

Ia legătura cu Broadheader, este expert în arme și muniții și are pregătire juridică temeinică

https://www.youtube.com/c/Broadheader