Nu îți va da diploma, ci o copie legalizată pe care o vei duce la a doua facultate, pana când termini actuala facultate.
Pai cum adica imi da copie legalizata facultatea? Nu trebuie sa o iau eu si sa merg sa fac copie? Ca ei nu cred ca au notar acolo
Hai că mai încerc să-ți explic încă o dată. Mergi frumos la secretariat, și zici că vrei să dai admitere la altă facultate. Doamna îți va face copie legalizată, și o adeverință precum diploma de bac este INDISPONIBILĂ până la absolvirea facultății actuale. Greu de înțeles?
Facultatea nu dă diploma de bac până nu ești ABSOLVENT.
Și dacă ma las de facultate și nu o termin? Nu mai primesc diploma niciodată înapoi?
Dacă te lași de facultate logic că îți primești diploma, mamă ce minte aveți, nu am cuvinte...
Daca nu esti sigur de ceva nu mai da sfaturi din astea. Tocmai mi-a raspuns cineva de la secretariat si mi-a zis ca diploma se poate imprumuta pentru 24 sau 48 de ore si m-a pus sa fac o cerere. Dar ma interesa daca mi-o da pe loc sa stiu daca sa bat drumul de 2 ori pana acolo pentru ca la telefon nu raspundea nimeni. Deci problema nu era ca nu stiu eu drumul pana la secretariat, il stiu foarte bine, dar voiam raspunsuri din experienta altora
Sunt sigur de ceea ce am zis, de la secretariat se poate obține copie pentru admiterea la altă facultate, că se poate împrumuta deja este total altă poveste...
Exact
Cine dracu ti-a spus tie rahaturile astea cum ca diploma de bac nu e disponibila decat dupa terminarea facultatii? du-te in puii mei si te cauta la cap cand vorbesti desptre acte personale originale! Nimeni nu are voie sa iti retina actele originale decat Politia si Procuratura in anumite conditii stric ale legii cum ar fi la soferi ai ia permisul original daca al prinde beat - daca nu al are la el e mai grav, primeste si amenta si e obligat in 24 de ore sa al preadea la Politie daca e in oras rezident suau in termen de 3 zile daca este prins in alta localitate. Facultatile nu au voie si dreptul de a opri nici un fel de acte originale - doar copii legalizate prin notar pe care le confrunta cu originalul iar originalul sta intodeauna la titular ca si actul de identitate, pasaport, permis, conducere, etc. Mars de aici cu prosteala din asta ieftina si sa faci reclama la facultati care sunt niste labarii de afaceri pe bani frumosi pe seama fraierilor care pun botul sa mai faca facultate in tara asta de smenari.
La telefon nu raspund pentru ca e posibil sa nu-si fi inceput activitatea. Nimeni nu lucreaza non-stop. Iti e greu sa mergi pana acolo?
Merg dar e departe si as vrea sa stiu la ce sa ma astept pentru ca sunt ocupata in perioada asta si nu imi permit sa fac 2 drumuri.
Iar programul e de luni pana joi, mereu a fost asa
Sigur ca iti da diploma! Diploma apartine absolventului! Trebuie sa o ai la tine.
Daca te vei angaja, angajatorul iti va cere o copie a diplomei pe langa restul de copii necesare.
Cauti facultatea pe net dupa nume, ai afli numerele de telefon si adresele de mail, afli cine e decanul si daca se poate ce telefon are si email, suni si trimiti mesaje si functie de ce program au te duci personal la afacultate si le ceri expres sa iti dea diploma de bac ca act original - nici o institutie de stat, privata, financiara, etc. nu are voie prin lege sa opreasca un act original care este a titularului in cauza - institutiile de invatamant beneficiaza doar de copii xerox legalizate prin notar si nimic mai mult - acest lucru este valabil oriune in orice institutie privata sau de stat. In caz ca la secretariatul acelei facultati ti se refuza inapoierea diplomei originale ai ameninti cu Politia si ca ai dai in judecata pentru sechestrare si insusire de acte originle legale fara iuncuvintarea titularului. Specifiacre expresa aici - nu e treaba nimanui sa stie ce vrei sa faci tu cu diploma de bac si mai ales astia de la facultatea unde ti-au retinut-o - ca raspus poti sa le dai ca ai nevoie de ea la o firma online si care cere copii legalizate dupa studii, diplome, recomandari, etc. altfel nu te angajeaza.
Răspunsul asta cântărește mult. Cred ca așa-i cum spui... dacă mă las de facultate după logica altora înseamnă ca nu mai o pot scoate niciodată?
Ba are voie pentru ca in mod legal ai voie sa faci o singura facultate la buget si la facultatea aia trebuie sa duci diploma in original si sa stea acolo pana la sfarsitul facultatii. Poti sa o iei definitiv daca te lasi de facultate dar eu am specificat ca nu vreau sa renunt la facultatea asta pentru ca mai am putin si o termin. Daca te duci la o facultate cu taxa nu trebuie neaparat sa duci actele in original
Furnicuta Harnicuta, he he, Pai si daca cineva vrea sa faca 2 facultati - una la buget si alta privata?!? cum face?, Ce nu intelegeti voi este asta - nu poti face mai multe facultati odata fiindca nu ai timp - poti sa faci una online pe zona strainatate - in Romania poti sa faci una la stat si alta la o facultate privata nu mai mult - insa totul depinde si de timpul tau si de de orele cand facultatile fac cursurile, sesiunile, etc. Unele facultati au si program pana tarziu seara, deci ai putea sa faci 2 facutati - una dimineata pana in ora 13-14 si ala seara pana pe la ora 19.In rest actul original sta intotdeaunba la titular - nu e nici o logica ca diploma de bac in original sa stea la facultati.
Mihai, nu este nici o logica sa opreasca facultatile diploma de bac in original - prin lege nu au voie sa detin acte originale - ca si caz > daca cineva fura acte de pe la facultati si fura si diploma ta? ce se intampla atunci? sau daca un scurt-circuit de pe la o priza ceva produce foc si o parte din actele originale de pe la secretariatul facultatii sau unde dracu le tin ei prin ce dulapuri ia foc? ce se intampla atunci? Actele originale stau acasa la titular si e raspunderea lui pesonala ce se intampla cu ele la el in casa. Pe chestia asta facultatile pot fi date in judecata, am vorbit cu un jurist si mi-a confirmat ilegatitatea asta ce facultatile o fac cu retinerea diplomei de bacalaureat.
Da ne un link unde scrie clar lucrurile astea și poate persoana care a pus întrebarea, are bunul simț sa dea funda.
Da, poti face 2 facultati in acelasi timp dar una trebuie sa o platesti. Iar la cea finantata de la buget trebuie sa duci actele in original, asa scrie in regulamentul tuturor facultatilor de stat.
Posibil ca sa se asigure ca nu faci 2 facultati la buget in acelasi timp, ceea ce e ilegal
Nu poti sa faci 2 facultati la stat fiindca se fac verificari dupa CNP si seria diplomei de bac, ha ha, facultatile de stat au o retea interna, un soft specializat pe treaba asta pus la dispozitie prin Ministerul invatamantului cu care verificarile se fac automat - e o chestie de logica - azi la ora 11:00 te inregistrezi la o facultate de stat ca sa dai examenul, si peste maxim o ora ca nu ai timp prea rapid sa faci 2 inregistrari te duci la o alta facultate de stat si te inregistrezi si acolo cu diploma de bac - pe calculator o sa apara imediat cu rosu ca mai ai o inregistrare in sistem cu aceleasi date, ha ha = deci ai de ales - plus ca examenele se dau ca si bac-ul in acelasi timp-zi si oricum in zilele urmatoare se fac din nou verificari dupa CNP ca sa nu apara smekerii in sistem. Facultatile private nu au vrut sa fie conectate la acest sistem - motivele sunt multiple...
I-am raspuns lui Furnicuta000 la o re-intrebare si ar fi bine sa o citesti si tu. Pintre altele cei inmasura care iti pot spune cine are voie in statul roman sa retina acte personale ale unei persoane sunt asa: Notarii Publici (astia cunosc perfect legislatia cu actele), Jurist-consultii specializati pe domeniu de grafologie, depistare de falsuri in acte, etc., Procuratura prin serviciile lor specializate juridice si co-laterale - gen serviciul pasapoarte, evidenta populatiei si serviciul din cadrul primariilor care elibereaza certificatul de deces, si in cele din urma Politia prin serviciile lor juridice specializate pe acte cum ar fi: acte de identitate, pasapoarte, certificate de imatriculare a masinilor, etc. ca sa poata depista falsurile = Toti acestia stiu foarte bine cine are voie si in ce condiitii legale ale legii sa opreasca pentru o perioada un act original - in statul roman acest lucru nu al poate face decat organele de control si juridice care nu sunt decat 2? Politia si Procuratura, insa si ei se supun unor restrictii prevazute prin lege cand si sub ce motiv pot retine un act original. Deci, cum ramane cu diploma de bac? cine are voie sa o retina, ea fiind act original personal?
Marinescu9229 întreabă: