MU*E Microsoft pentru ca din cand in cand isi baga nasul la tine in calculator.
Folosind un sistem din familia UNIX, poti intelege in totalitate cum functioneaza un program si un sistem de operare.Ai control absolut si faci ce vrea scula ta.
Daca in windows putea oricine sa intre pe calculator sau sa faca ceva fara sa observi, ei bine aici nimeni nu face vreo miscare fara sa iti dai seama. Plus ca se instaleaza in 5 minute si este rapid de configurat si intretinut odata ce te obisnuiesti cu el.
Windows e bun pentru gaming si alte aplicatii care se bazeaza intens pe interfata grafica, insa pentru robustete, viteza, gratuitate si versatilitate as alege oricand un unix.
Adevarul este ca nici nu poti invata C++,.NET, php si restul limbajelor de programare pe un Windows.
Pentru inceput iti recomand sa inveti C++ si sa folosesti un sistem din familia UNIX.
Pentru ce sa foloseasca un sistem din familia unix? Ce are windows in minus?
Hai ca m-ai facut curios. Te mai intreb niste chestii daca ai chef sa mai discutam...
Stii vreun ide bun pentru linux? eu am vazut numai tampenii, gen netbeans: scrise in java, care se misca ingrozitor sau cu multe chestii lipsa. Nu am vazut nimic care sa se compare cu visual studio.
Iar faza cu intratul in calculator fara sa observi, nu e imposibil nici in linux. Cati instaleaza si compileaza package-uri fara sa ii intereseze ce e in ele? Degeaba ai sursele, ca nimeni nu sta sa citeasca atata cod ca sa vada ca e safe.
Imi spui in ce consta controlul absolut in linux? stai tu sa rezolvi bugurile din el, sau sa recompilezi kernelu? Sau doar te incanta gandul ca poti face asta?
Si is curios de ce crezi ca in windows nu ai control absolut?
Cred ca daca toata lumea ar folosi linux, ar ajunge la fel ca windows, daca nu chiar mai rau. Tu ce zici?
Cu ultimele 2 fraze sunt de acord, linux e mai rapid ca windows in multe chestii, dar nu prea are jocuri. Iar c++ si php poti sa incerci si pe Mac daca te tin nervii . Ai lucrat vreodata cu XCode? daca o sa ai ocazia sa lucrezi, o sa afli de ce a facut cancer steve jobs.
"Stii vreun ide bun pentru linux?"
Da,folosesc Code Blocks de mult si n-am treaba.
"Cati instaleaza si compileaza package-uri fara sa ii intereseze ce e in ele?"
Ce-i care n-au nici-o treaba cu linux?
"Degeaba ai sursele, ca nimeni nu sta sa citeasca atata cod ca sa vada ca e safe."
Nu chiar, daca lucrezi in domeniu, ai timp.
"Imi spui in ce consta controlul absolut in linux?"
Poti sa faci pe el ce vrea muschii tai ca nu esti controlat de Muicrosoft.
"stai tu sa rezolvi bugurile din el, sau sa recompilezi kernelu?"
Da, asa inveti, eu asa am invatat cum functioneaza un sistem de operare.
"Cred ca daca toata lumea ar folosi linux, ar ajunge la fel ca windows, daca nu chiar mai rau. Tu ce zici?"
Linux-ul nu e pentru "toata lumea" care stau 12 ore pe facebook.
"Si is curios de ce crezi ca in windows nu ai control absolut?"
E open-source cumva?
"Cu ultimele 2 fraze sunt de acord, linux e mai rapid ca windows in multe chestii, dar nu prea are jocuri."
Linux-ul nu este destinat gaming-ului sau gamerilor.
"Iar c++ si php poti sa incerci si pe Mac daca te tin nervii "
Mac-ul e facut pentru multimedia mai mult, nu pentru programare.
"Ai lucrat vreodata cu XCode?"
Am avut ocazia odata, dar n-am facut cine stie ce chestii.
Bafta!
>Linux-ul nu e pentru "toata lumea" care stau 12 ore pe facebook.
Pai tocmai, ca daca ar fi...
Si ma indoiesc ca macar jumate din cei care folosesc linux stiu sau au compilat sursele lui vreodata. Mai multa lume il foloseste ca sa fie "hipster".
Mersi, data viitoare o sa incerc code blocks. Ultma data tin minte ca avea multe chestii lipsa fata de visual, ma simteam ca si cum as scrie cu o mana...
MU*E Microsoft pentru ca din cand in cand isi baga nasul la tine in calculator.
Folosind un sistem din familia UNIX, poti intelege in totalitate cum functioneaza un program si un sistem de operare.Ai control absolut si faci ce vrea scula ta.
Daca in windows putea oricine sa intre pe calculator sau sa faca ceva fara sa observi, ei bine aici nimeni nu face vreo miscare fara sa iti dai seama. Plus ca se instaleaza in 5 minute si este rapid de configurat si intretinut odata ce te obisnuiesti cu el.
Windows e bun pentru gaming si alte aplicatii care se bazeaza intens pe interfata grafica, insa pentru robustete, viteza, gratuitate si versatilitate as alege oricand un unix.
Adevarul este ca nici nu poti invata C++,.NET, php si restul limbajelor de programare pe un Windows.
Cauta cartile lui Niculescu pe net sunt foarte bune dar cel mai bine este sa inveti practic nu sa citesti tot sa inveti pe de rost si dupa sa nu stii ce sa faci in fata calculatorului ma intelegi nu?
Salut,
Recent am lansat https://wellcode.ro de pe care poti invata informatica de la 0. Am conceput-o sub forma de platforma interactiva de pe care sa poata invata oricine programare. Atunci cand te blochezi, poti sa ceri ajutorul in comentarii sau pe grupul nostru de Facebook
Manualul de clasa a IX-a, profil mate-info intensiv informatica.
La mate-info sunt si eu intensiv info, cls a IX-a :*
Informatica - notiuni teoretice si aplicatii (nivel incepator si mediu) De aici am invatat si eu! este foarte buna!
Link: http://www.librarie.net/......a-Bazdoaca
Eu iti recomand cartea de Tudor Sorin INFORMATICA, curs pentru clasele a IX-a si a X-a (profilul real-intensiv). Eu de pe asta am invatat informatica
Bafta
anonim_4396 întreabă: