| adsx a întrebat:

Vreu sa cumpar ceva si trebuie sa fac transfer bancar.Ce fel de cont imi trebuie? Tatal meu are card pe care primeste salariu.Se poate transfea de pe el catre o persoana fizica? Eu n uam inca 18 ani.Si daca deschi un cont platesc ceva? Sunt taxe daca e deschis? Platesc si daca il inchid?

3 răspunsuri:
| Janek21 a răspuns:

Multe intrebari. Sa le luam structural:
Cardul reprezinta un atasament la un cont bancar (de debit, de credit, etc...).
Ca sa faci un transfer bancar nu trebuie neaparat sa ai cont. Din ce zici tu inteleg doar ca ai nevoie sa trimiti bani intr-un anumit cont bancar. Asta poti sa o faci de la orice banca si fara sa ai vreun cont bancar. Singura "problema" ar fi ca intre bancile de acelasi fel transferul se realizeaza imediat, iar daca trimiti de la o banca la o alta institutie bancara este posibil ca transferul sa dureze undeva pana in 24 de ore.

Nu poti sa transferi bani din banca catre o persoana fizica, decat daca acea persoana fizica are un cont bancar activ. Daca nu are, te poti folosi de una din firmele de transfer de bani (WesterUnion si altele).

Daca tu deschizi un cont platesti intretinerea acestuia. De obicei, pentru elevi si studenti sunt tipuri de depozite bancare la care nu platesti nimic nici pentru deschiderea unui cont, si nici pentru intretinerea acestuia.

Daca il inchizi in mod normal nu poti decat sa platesti intretinerea acestuia pana la zi

| Moora123 a răspuns:

Pentru plati electronice, ai nevoie de un Visa Electron. Merg si altele dar aceasta este cea mai simpla solutie.

Pentru altceva, un cont ex: ING Start te poate ajuta, din moment ce ai acces la HomeBank si poti transfera de acolo.

Nu sunt sigur daca poti deschide un cont ca acesta sub 18 ani dar suna direct la relatii clienti. Este gratuit si sunt nerabdatori sa aiba un nou client (orice banca).

| Birlik65 a răspuns:

Bineinteles ca se poate transfera dupa cardul tatalui tau, el cum isi face cumparaturile, si plati catre furnizori cu cardul? Sigur ca se poate...succes!