| ReignForest a întrebat:

Am 2 întrebări:
1. uneori când mă joc pe laptop seara, ecranul se face negru(ca și cum s-ar opri) și când îi dau drumul iar, îmi apare ceva legat de cooler că e prea încălzit și nu poate să se răcească bine ceva de genu, dar după merge. Ce o fi? Țin să menționeaz că în unele seri se opresc de 3 ori, unele o dată și altele deloc).
2.am o bicicletă fitness pe care o folosesc aproape zilnic, doar că șaua pe care stau în partea stângă are o gaură. Precizez că mă doare și fundul după ce o folosesc. Ce să fac?

4 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

1. Du-l la service. Nu are rost sa te complici singur cu probleme de genul asta. Mai ales ca-i laptop.
2. Umple gaura cu ceva silicon sau poti sa schimbi saua daca ai cum.

| Frank51 a răspuns:

Cel mai probabil intră în thermal throttleing, face downclock dar tot nu reușește să-și scadă temperatura și ultima soluție e să se stingă.

| Sekim a răspuns:

1. Cel mai probabil cooler ul de la laptop a acumulat praf si nu mai poate raci corespunzator procesorul si atunci cand atinge temperaturi mari se stinge automat pentru a nu face rau componentelor. Solutie : cureti cooler ul, aplici pasta termoconductoare noua si cumperi un cooling pad. Mai este si posibilitatea ca s-a stricat cooler ul dar nu prea cred.
2. Schimbi saua de la bicicleta, simplu.
Pui cateodata niste intrebari la modul : ma dau cu capul de pereti, de ce ma doare? Nici nu o sa zic ceva despre asta ca se intelege de la sine. La prima intrebare spui : „ imi apare ceva legat de cooler ca e prea incalzit ", oare care ar fi solutia cand efectiv iti spune problema. Si la a doua :,, saua are o gaura si ma doare fundul dupa ce o folosesc " ce sa fac. Doamne fereste rolling on the floor

| Simpatic a răspuns:

La punctul 1: nu ai facut niciodata o curatare profesionala +schimbare de pasta la laptop, asta este si motivul pentru care se incinge
sfat: du-l la service si plateste o curatare+schimbare de pasta termala, costa in jur de 100-150 de lei (depinde de service), dar merita; eu fac aceasta curatare 1 data la maxim 12 luni, cam asa este si recomandat, face parte din mentenanta unui laptop!

2: saua la bicicleta se poate petici, tot de un profesionist care o poate reimbraca in piele ecologica, trebuie sa o poti scoate insa, daca nu te pricepi apeleaza la cineva care stie cum, cu siguranta este prinsa intr-un sistem prin niste cleme sau suruburi