| Anonimul122 a întrebat:

Am cumparat un cooler master care scoate decat 1000 de rp pe secunda (rotati pe secunda) si leptpul este aspire5750g si se infierbanta tare rau ajunge la 60 70 grade cum pot pot mari viteza la coolerul este prin usb, funda si vot

Răspuns Câştigător
| Luxeternus a răspuns:

1.Mai curata laptopul de praf si schimba pasta termoconductoare.
2.Cauta un incarcator prin casa.Nu conteaza pentru ce este.6-12volti sa aiba.
2.cauta un cablu usb. Tata-Mama.
3. taie capul tata.
4. Taie capul de la incarcator.
5. leaga fiele de la usb la cel de la incarcator.
Pentru asta iti trebuie schema de la usb ca sa vezi exact care sunt firele de curent
6. Izoleaza.
7.Conecteaza la cooler.
8.Have fun.

| Anonimul122 explică (pentru Luxeternus):

Curat leptopul lunar si schimb pasta lunar, intelegi, am mai incercat cestia asta si mi s-a dus coolerul l-am pus la 6, 5 volti la un incarcator, si degeaba, avea 3 couleri acum am altul si vreau sa stiu cum sa-l fac sa raceasca ma tare, uite asa arata coolerul http://www.google.ro/......tp?/imgres pote imi dai vreo idee fara sa tai capul tata, sti le am cu electrica, dar u vreau sa mai stric un cooler, oricum mersi de sfat

| Luxeternus a răspuns (pentru Anonimul122):

Pai nu strici coolerul.Pe el il lasi in pace.Ia un cablu usb mama-tata.Pe ala te joci.Asa am facut si eu fara sa stric coolerul.
Din experienta propie alea cu 3 coolere nu sunt la fel de eficiente ca alea cu un singur ventilator mare.Eu am acum unul cu 2 coolere bagate pe 8-10 volti.Nu racesc la fel de eficient ca ala cu un singur ventilator mare.Pe ala daca il bag la 10volti raceste destul de bine.
Tin sa precizez ca am laptop cu procesor AMD si stii ca astea se incing in draci.

| Anonimul122 explică (pentru Luxeternus):

Sti de ci leptopul are i5 de 2.3 ghz cu with turbo ajunge pana 2. 9ghz placa video intergata este Intel hd +3000 placa video dedicata este NVIDIA gt Force 520m de 1 gb 5 gb de ram i-am mai pus eu unu si hard de 500 gb, dar daca la 5 volti el scoate 1000rpm la 10 volti scoate 2000 rpm, oare, ce zici decat sa stric culerul (sai tai mufa tata, fac aldfel iau un incarcator de 10 sau 8, 9 volti si pun la capat o mufa mama si fac mai simplu decat sa stric o mufa buna folosesc una mai rea economisesc, oricum mersi, meai dat niste sfaturi iti dau funda,

3 răspunsuri: