| Girbea_Liviu_2001 a întrebat:

AM o nelamurire. Care este mai bun? Windows XP sau Windows 7? am inteles ca win xp e mai bun dar nu suport decat pana la dx 9.0c. La ce conteaza?
Dau funda celui care da un raspuns cat mai de inteles!

Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| DragomirMihail2020 a răspuns:

Salut!
1 Windows Xp este bun ca este un Windows Classic si nu consuma multa Grafica sau Resurse fata de celelalte windosuri.
WinXp consuma putin dar ruleaza bine
la Win7 consuma multe resurse Grafica ma refer aicea tema lui si altele daca ai memorie ram multa nu-i nicio problema (4GB Ram in sus).

2 Directx (9, 10,11, 12... ) aicea este un program care ruleaza jocuri 3D si la grafica ridicata pana la HD sau Ultra HD.

Ca sa intelegi hai sa iti dau un exemplu concret Youtube poti seta Calitatea Videoului de la 144 pana la 2160.

Directx 9 poate rula pana la 480 calitatea maxima.
Directx 10 ruleaza pana la 720 (HD).
Directx 11 ruleaza pana la (Full HD).
Directx 12 ruleaza pana la (4k Ultra HD).

Sper ca ai inteles aicea.
Windows 7 ruleaza pana la Directx 11 deci este foarte bun toate jocurile/programele vor rula fara probleme fara a fii nevoit sa iti upgradez sistemul de operare.

Daca luam Steam ca exemplu ca-m in jur de 60% in momentul de fata Nu ruleaza jocuri pe WinXp din cauza ca are maxim Directx 9.
Dar ruleaza pe Win7 fara probleme 100% jocurile pe steam.

3 răspunsuri:
| AnoNymOuSS11 a răspuns:

Conteaza la anumite aplicatii, nu iti lua Windows XP ca e demodat...Mai bine Windows 7! Bafta, sper sa imi urmezi sfatul, crede ma am Windows 7 si e bun!

| CPAElites a răspuns:

Nu se mai fac aplicatii compatibile cu windows xp!
Clar 7! ( Eu iti recomand de la 8 in sus )

| YouDontWantToKnow a răspuns:

Crede-ma,Windows 7 e mult mai bun, eu am sa imi pun windows 7 candva luna asta ori luna viitoare, deoarece folosesc windows xp de foarte mult timp si, pe langa faptul ca merge si prost, nu e bun si nu e compact.Este si cel mai demodat windows.