| adyurs a întrebat:

Am o problema extrem de enervanta la laptop-ul meu. Merge extrem de greu si cred cu tarie ca problema e de la hdd [i5-7300hq, 8gb ram, nVIDIA geforce gtx1050 si un hdd pe 5400 rpm de 1Tb] si problema e ca inainte nu mergea asa si l-am defragmentat, i-am dat cleanup-uri nu are virusi sau ceva (l-am scanat cu malware bites premium si nu are nimic) chiar daca il restartez nu merge cum mergea mai demult. Un prieten are acelasi laptop ca si mine si nu are nicio problema. Trebuie sa astept circa 3 minute sa ma bage pe o mapa pe cs chiar daca am rezolutia 4:3 1400xnu mai stiu si merge extrem de lent. Nu as crea sa reinstalez eindowsul fiindcă nu vreau sa pierd datele existente si nu am chef sa le restabilesc înapoi. Ceva solutii?

7 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Reinstalare de Windows. Fa si un scan cu HD Sentinel sa vezi daca hard-ul e de vina.

| adyurs explică (pentru Wr3nch):

Da am avut dreptate, hdd-ul e de vina. Imi arată "health:18%" Si imi recomandă sa fac backup. Intrebarea mea este daca pot pune un ssd de un 1tb dar site-ul de la laptop imi zice ca accepta capacitatea maxima de 512 gb si eu as avea nevoie de mai multa memorie. Sa ma risc sa iau unul de 1tb

| Wr3nch a răspuns (pentru adyurs):

Eu zic ca nu, dupa trebuie sa faci retur la ssd daca nu til suporta. Ia unul de 512 sau pune un hdd normal.

| marinaru777 a răspuns:

Daca vrei jocuri trebuie sa ai ssd, mai sunt si 2 probleme care lumea nu le cunoaste
1.verifica windows update sa nu ruleze ori faci update inainte de joc ori dai pauza 7 zile si oricum sa faci toate updaturile cand ai timp
2. Dezactiveaza antimalware asta scaneaza permanent si rupe sistemul
https://blog.emsisoft.com/en/28620/antimalware-service-executable/

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Dacă îți faci Windows-ul o să scapi de multe aplicații nefolositoare zi te rog și mie ce model are pc-ul tău.

| adyurs explică (pentru RazvanLegendaVie):

Cum adica ce model? Este un Asus fx503vd ceva de genu daca nu ma insel

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Https://youtu.be/XwDSNCCNRV4
Încearcă acest videoclip poate te ajută.