| Andreea_Nicoleta_2000 a întrebat:

Are cineva idee de ce când ma joc pe TV temperaturile laptopului sunt mai mici? Chiar și cu 10 grade câteodată. (ambele sunt full hd) TV ul are 50hz, deci poate afișa doar 50 fps, la laptop chiar dacă e de 144, îl țin pe 60hz, deci nu cred Hz sa fie cauza. Prin hdmi ma joc

2 răspunsuri:
| popescuhertz a răspuns:

Există mai multe posibile motive pentru care temperatura laptopului tău poate fi mai mică atunci când te joci pe TV prin HDMI. Unul dintre ele ar putea fi că procesorul și componentele laptopului tău sunt mai puțin solicitate atunci când rulezi jocul pe TV, decât atunci când îl rulezi direct pe laptop. Acest lucru poate duce la o temperatură mai scăzută a laptopului tău, deoarece componentele sale nu sunt solicitate la fel de mult.

Un alt posibil motiv ar putea fi diferența în modul în care laptopul tău și TV-ul tău răcesc componentele lor. TV-urile au adesea sisteme de răcire mai robuste decât laptopurile, care pot ajuta la scăderea temperaturii componentelor lor.

De asemenea, ar putea exista și alte factori care contribuie la diferențele de temperatură între laptop și TV, cum ar fi diferențele în designul sistemului de răcire sau în modul în care sunt utilizate dispozitivele.

În orice caz, este normal ca temperaturile dispozitivelor să varieze în funcție de modul în care sunt utilizate și de factorii specifici fiecărui dispozitiv. Dacă observi că temperatura laptopului tău este prea mare atunci când îl folosești, poți încerca să-l ții într-un loc răcoros și să îl cureți periodic pentru a-i menține sistemul de răcire curat și eficient. De asemenea, poți încerca să reduci încărcarea procesorului prin închiderea altor programe care rulează în fundal sau prin utilizarea unui program de monitorizare a temperaturilor și a încărcării procesorului.

| Andreea_Nicoleta_2000 explică (pentru popescuhertz):

La un ryzen 7 nu îmi fac probleme ca nu poate tine aplicații deschise? Eu ma refer ca pe TV după ultimele actualizări ale windows ului are niște temperaturi de zici ca sta în stand-by. Nu ca m as plânge? Aveam 70 de grade în forza horizon 5 chiar și pe TV și acum brusc am 54, nu înțeleg ce a determinat asemena scăderi, iar performanta e aceeași. Eu nu am umblat la setări, pur și simplu de la ultima oara când m-am jucat forza horizon 5 și aveam 70 de grade, acum am 54, de fiecare data pe TV, am zis ca nu vad bine, dar stătea între 51 și 54.si când ma joc pe ecranul laptopului are temperaturi ceva mai mici decât înainte, dar pe TV parca prea de tot, măcar de umblam la ceva, dar nu, pur și simplu au scăzut brusc, ma gândeam de la actualizările windowsului dar parca prea mult și sunt doar curioasa de ce dacă conectez TV ul ca ecran CPU și GPU s ar forță mai puțin pe el, adică în mod normal, ar trebui sa fie același lucru...