| Liviucu a întrebat:

Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine... Am un telefon restrictionat in reteaua Orange si as vrea sa introduc in el o cartela Cosmote. Cand o pun imi spune ca telefonul este restrictionat dupa care imi cere un cod de restrictionare. Tot ce stiu e ca daca ma duc la cei de la Service, ei au un programel unde pun codul IMEI al telefonului si voilla, acel program le da mura in gura un alt cod care practic face toata treaba. Problema e ca as vrea sa vorbesc in seara asta plus ca n-are rost sa platesc 20-30 lei aiurea. Vreo solutie?

3 răspunsuri:
| DeeaMarry a răspuns:

Incearca sa cauti pe internet sa vezi daca gasesti ceva care sa te ajute sa decodezi modelul tau de telefon. Am un prieten care a reusit, nu stiu exact prin ce program. Eu una nu am reusit. Dupa multe cautari, l-am dus la un fel de service. Pretul era in functie de cat de nou sau cat de performant era telefonul laughing. Deci daca nu gasesti nimic pe net, nu prea mai ai de ales decat sa il duci la service. Eventual poti sa cauti tipi care se ocupa cu asa ceva, dar care iau mai putin pentru ca nu sunt autorizati.
Apropo, vezi ca o sa pierzi garantia (daca o mai ai) dupa ce iti decodezi telefonul.

| Liviucu explică (pentru DeeaMarry):

E un model mai vechiut, un Nokia 2330 si am tot incercat de aseara folosind codul IMEI pe unele siteu-uri dar ce cod mi se da acolo nu imi merge mie. Am citit pe un forum ca nu se poate prin cod ci prin alte modalitati deci tot la service voi ajunge. Insa daca costa peste 50 de lei nu am sa dau niciun ban. Mai bine iau altul nou.

| GeoGForce a răspuns:

Nu exista alta solutie...la ei trebuie sa mergi si pretul minim e de 50 ron ai un soft special bafta