| Stepbystep a întrebat:

Se joaca cineva Hearts of Iron 2? Am descoperit jocul de aproximativ 1 an, dar tot nu mi-am dat seama cum functioneaza armatele. Jocul este foarte frumos, dar nu ma pot juca, deoarece nu inteleg cum sa fac, sa imi fac si eu o armata puternica.

De exemplu, m-am pus cu USA. Mi-am organizat armata, in felul urmator:

Fiecare armata de soldati de pe harta, adica un grup din ala mic pe care-i tot misti pe harta era format din: 3 divizii de infanterie 39'(una dintre ele avand Anti Tank, iar restul Artilery support), 1 divizie de light tanks, si o divizie de heavy tanks (light tanks avand o divizie de basic heavy tanks pe langa ele. Este un upgrade ce se poate face, ca la artileria de la imfanterie). Pe langa toate acestea, aveam Air Support (3 grupuri de bombardiere grele, si unul de avioane de vanatoare) pe care le trimiteam sa bombardeze o provincie pe care urma sa o atac, precum si (in cazul de fata) o flota intreaga disponibila formata din o gramada de vapoare, de la distrugatoare, pana la portavioane. In jur de 70, excluzand cele de transport.

M-am aliat cu axis, adica cu Germania, si automat am intrat in razboi cu Canada. Armata Canadiana, formata dintr-un grup de imfanterie 39'(SI FARA UPGRADEURI) mi-a atacat o provincie, iar eu am mutat o armata (adica 3 de imfaterie si 2 de tancuri) sa-i intampine. Inainte sa atac, am lansat un bombardament aeriean, si mai apoi un bombardament de pe apa(provincie fiind cu deschidere la ocean) apoi a urmat atacul imfanteriei si tancurilor.

Rezultatul: Imfrangere. Pur si simplu nu-mi pot explica CUM 3 grupuri de imfanterie 39' + 2 didizii de tancuri toate cu artilerie, anti tank etc) + bombardamente de la 70 de vapoare + 4 avioane(dintre care 3 bombardiere grele) NU AU REUSIT sa imfranga o amarata de divizie 39' fara macar un upgrade pe ea sad

Va rog, imi puteti explica ce trebuie sa fac, sa imi creez o armata puterinica? sau pe ce se bazeaza aceste batalii?