| Georgicaaa123 a întrebat:

Vreau sa îmi cumpăr un router wireless doar ca sunt puțin în dubii. Eu am net la calculator prin cablu.În router nu se baga firul de net? Și Cum pot sa prind wifi și de pe pc și de pe telefon?

Răspuns Câştigător
| Arthiom a răspuns:

Depinde ce combinatie de dispozitive ai. Daca ai un singur cablu de la stalp, si acelasi cablu intra in pc, atunci acel cablu il bagi in router in portul unde scrie WAN(de obicei asta are alta culoare, ca sa se deosebeasca de celelalte). Si ca sa ai net si pe pc si pe telefon sunt 2 variante:1.pe telefon prinzi net de la router prin semnal wireless, iar pentru pc folosesti un adaptor wireless/placa de retea
2.pe telefon te conectezi tot prin semnal wireless, iar pentru pc folosesti un cablu de internet, ca ala pe care il aveai deja pe care il duci de la router la pc.
Daca de la stalp vine un cablu care intra intr-un modem, si din modem pleaca alt cablu pentru pc, atunci acel cablu care pleaca din modem il bagi in router la fel cum am zis mai sus (de obicei in cutia routerului este un cablu mai scurt pentru treaba asta) iar cablul vechi il duci de la router la pc, sau pentru pc folosesti un adaptor/placa de retea.

0 răspunsuri: