| Tuca_Bogdan_1997 a întrebat:

Buna ziua vreau sa va intreb ce consola este mai buna un Ps4 sau un Xbox One sau sa imi fac Pc-ul pentru jocuri?
multi zic ca, consola Ps4 esti mai buna decat XboxOne,se misca mai repede meniul si este mai usor ca la xbox, ramii is cei mai noi decat la xbox, Ps4 are GDDR5 si XboxOne DDR3 da la xbox folositi de soft is 3 rami deci mai ramai cu 5 de jocuri, la xboxz is 3.5 la soft si 4.5 la jocuri si la xbox ziceau ca skipeul si restul aplicatiilor nu pot fi folosite fara abonament la xbox live, la ps4 ziceau ca nu trebuie abonament pentru asa ceva dar ziceau ca, camera de la ps4 nu este asa buna ca si kinect senzorul de la xbox, ca tot kinectu ii mai bun ca ps4 camera, maneta de la xbox one tine mai mult ca cea de la ps4 ca a aia se rupe cauciucu de pe maneta din controler. Xbox one il poti folosi si fara kinect senzor,la jocuri etc, ce am citit pe net ziceau ca iti trebuie kinectu si cand ii faci prima data setarile dupa ce ai cumparat-o?, Ps4 il poti folosi la jocuri etc si fara Ps4 Camera, ca la fel am inteles ca si aici trebuie camera sa ii faci setiings-ul dupa ce ai cumparat-o? Sau sa imi fac calculatorul de jocuri, la pc am procesorr id de 3, 50 ghz, 4gb rami ddr3 windows-ul e pe 64 biti si placa video e Intel hd grafichs 4400, eu ma gandeam sa imi mai cumpar 8 gb rami ddr3 ca sa il fac de 12gb si sa imi schimbi placa veche cu o placa video de 4gb, cum as putea sa vad ce placa de 4gb imi esti compatibila in pc-ul meu si ramii, si ce imi recomandati voi sa fac din aceste 3 solutii?

7 răspunsuri:
| TechGuyTpu a răspuns:

Pc>ps4>xbox one

De ce 12? Ajunge 8.Performanta nu se masoara in vram ba chiar din potriva vram nu afecteaza fps in joc.Eu recomand un gtx 960(+1 sursa certificatra bronze daca nu are destula putere). Schimba si procesorul cu unul i5 ca este mai de viitor.Ar trebuie sa te incadrezi in 2000-2200 lei(desigur verifica si daca este compatibil cu placa de baza)

| T4zu a răspuns:

Salut. Eu unu m-asi duce pe un PC. Un pc echipat cu o placa video de ultima generatie, imi confera o claritate a jucului superioara fata de consola. Insa pentru a ajunge la performanta este nevoie si de un procesor pe masura. (un Intel i5 cu soket 1150, daca ai bani si vrei performanta sau un AMD echivalent, eu m-asi duce pe un i5). Un alt punct forte a PC-ului este ca deja cred ca esti familiarizat cu el, te poti juca fie de pe tastatura, fie joistik, volan, manete xbox cu adaptor sau pur si simplu manete de orice tip cu iesire USB. Tine cont ca atat consolele cat si pc-uriile sunt in continua evolutie, asa ca vezi ce doresti sa folosesti sa iti fie si practic. Un exemplu de pc bun ar fi cu:
-Intel i5 generatie noua, (4core, minimum sau egal cu 3, 2GHz, soket 1150) sau ceva echivalent.
- >= 8GB RAM,
-Placa video de generatie noua, cu multa frecventa a procesorului, multi bit, iar apoi memorie. Aici poti sa iti iei si nVidia si AMD, dar ai griji sa indeplineasca cerintele specificate de mine mai sus (1. Fregventa CPU, 2. Bit, 3 Memorie) ex. http://www.emag.ro/......BBBM/,insa vezi ce faci la alegerea carcasei, iti trebuie sa fie mai aerisita (mare) sa o ti la temperaturi sub 75-80oC, asta e sfatul meu, poti sa pui un cooler in carcasa care sa traga aer rece de afara si sa bata pe placa video.
-Sursa de minimum 600W,
-Carcasa am mentionat unde am vorbit de placa video,
-restul te priveste, poti sa cumperi si in timp, daca vrei viteza de acces mare poti trece pe SSD sau SSHD, in loc de hdd,
-placa de baza sa fie compatibila cu CPU si sa aiba port PCI-E x16, dar sa fie si cu rami DDR3. Sper ca ti-am fost de folos.

| Felix_Ursu_1990 a răspuns:

Ia un gaming pc, pentru ca pe el poti pune mai usor jocuri.

| Tuca_Bogdan_1997 explică (pentru T4zu):

De un procesor i5 ca asta spui? http://www.emag.ro/......DHHPLBBBM/

| T4zu a răspuns (pentru Tuca_Bogdan_1997):

Si acesta e bun... orice din seria i5 haswell e bun petnru gaming, uitate la acest exemplu, https://www.youtube.com/watch?v=ESk9h4NYmSg,daca vrei poti sa iti cumperi un cooler mai bun decat cel stock sa il ti la temperaturi mai saczute...

| Tuca_Bogdan_1997 explică (pentru T4zu):

Ce e ala cooler? explica-mi mai pe inteles

| Tuca_Bogdan_1997 explică (pentru Tuca_Bogdan_1997):

Am aflat ce este dar care ar fi unu destul de bun de racire pe aer sau lichid?