Salut, nu exista un anume caracter "cel mai bun" toti exceleaza intr-un anumit rol, TOTUSI - LoL nu este un joc cinstit nici pe departe - daca joci draft sau ranked in proportie de 70% ai sa vezi ca primul pick o sa fie mereu counterd - asta nu inseamna ca eroul respectiv care este counterd nu e bun dar din punct de vedere mecanic vorbind este in dezavantaj - Vad ca multi il mentioneaza pe Yasuo - intr-adevar nu este erou bun ci incredibil de bun dar daca dai peste un asasin gen Zed, FIzz, Leblanc - ai sa vezi ca Yasuo v-a avea si el la randul sau un mare risc cu care v-a trebui sa confrunte - el nu are potential de burst precum asasinii puri - el se bazeaza mai mult pe o combinatie de basic attacks si 2 abilitati de damage pe care se poate baza - inferior mecanic cand il compari cu burstul unui asasin - timpul in care Yasuo apuca sa te omoare este inferior cu cel al lui Zed sa zicem - Zed pur si simplu intra pe tine iti da ignite isi face comboul de abilitati de damage direct si mori intr-o perioada de 3-4 secunde pe langa faptul ca are mobilitate pe ca are o foloseste in ce dirctie vrea si nu e fortat sa lupte pur si simplu foloseste Hit&Run - Yasuo in schimb trebuie sa isi sustina damageul pana cand reuseste sa te prinda cu ultimateu-l in acelasi timp fiind un caracter all in el nu poate folosi dash-ul sa scape decat cu ajutorul unui minion fara minioni nu poate fuge. Idea e ca desi Yasuo are potential mai mare ca un asasin - asasinul poate nega acest potential deoarece din punct de vedere mecanic asasinul este in avantaj la inceputul jocului - Daca Yasuo risca o lupta directa 1v1 fara itemele necesare asasinul are un avantaj clar - Yasuo este bun la sfarsit la inceput este sub un risc exploatabil pentru cine cunoaste caracterul - daca i neghezi farm si kills mai incolo poate fi prea tarziu pentru a-si atinge potentialul.
Am zis ca LoL nu este un joc corect si zic asta deoare sunt caractere din ce in ce mai noi care din punct de vedere mecanic sunt mult mai versatili ca cei vechi - nici nu trebuie sa analizezi un match up pentru a-ti da seama de ce un caracter nu este viabli - gen Warwick spre exemplu - este un caracter foarte vechi - intr-adevar e usor sa faci jungla cu el dar niciodata nu va fi la fel de bun it situatia acutala ca Lee Sin, Sejuani, Hecarim sau Nocturne - ei pot sa faca gank pe care se pot baza pana in lvl 6 - Warwick nu poate sa faca nimic fara ultimate - este mult prea usor sa i faci Kite - abilitatea sa de speed este mult prea slaba pentru gankuri pre 6 iar Red-Bufful este absoult esential pe el daca chiar este urgent sa ajuti un lane pana in lvl 6.
Ce iti sugerez este sa inveti ce caractere sunt "safe" - Safe ma refer la faputul ca desi au niste slabiciuni i poti folosi stiind ca cu toate nu poti excela cu ei diminuezi riscul sa fi counterd - un exemplu ar fi Lux - rangeul ei masiv cu o combinatie de CC asigura faptul ca desii sa zicem nu poti face kill vei putea sta sa farmezi fara sa iti fie frica sa dai un kill fara ca sa zici si tu nimic in situatia respectiva si in acelasi timp iti recomand sa nu mai alegi caracterul cutare fiinda ca stii ca e bun ci mai intai analizeaza situatia vezi ce mecanica are eroul respectiv si exploateaz-o pe cat de bine poti.
Ma nu exista cel mai bun campion, ci campionul cu care iti place tie sa joci si esti bun, de exemplu eu is main gangplank dar joc bine si pe voli sau sion
Ma am auzit o tona de raspunsuri din astea si incerc sa caut un campion cu care sa joc bine o idee din ce am zis mai sus (as alege attack damage cu mage nu prea imi place)
Yasuo allways yasuo, 5 pentauri pana akm.Este pur si simplu prea op, ai luat statik si un ie si din 4 hituri omori adc
Ionut20233 întreabă: