Depinde. La fiecare placa grafica e o temperatura maxima recomandata de producator.
De exemplu la rtx 2060 temperatura maxima e de 88 grade.
La GTX 1050 Ti e de 97 grade.
Si la procesoare e acelasi lucru. Gasesti informatii pe site-ul producatorului.
Din propria experinta, pentru ca mie imi place sa monitorizez fps, temperatura, usage etc. Am avut un laptop cumparat de prin 2012, gaming o gramada pe el si mi se stricase coolerul de vreo cateva ori. Am monitorizat si placa ajungea pe la 90 de grade + si dupa se inchidea laptopul. Am patit asa de vreo cateva ori si dupa un timp s-a stricat placa. Clar 90 afecteaza oricare placa.
Acum ceva timp inainte sa-mi iau alt pc, aveam GTX 1060 6 GB si la 99% usage nu trecea de 80-81 grade, inca merge si acu' dupa vreo 2 ani. Acum am RTX 2080 Super si daca las speed'ul la coolere default, nu trece de 80-81 la 95%+ usage. Deci din chestia asta vad ca placile, cel putin Nvidia sunt setate la 80 de grade, ceea ce inseamna ca inginerii de acolo cred ca 80 de grade e acceptabil pentru o placa.
Daca te duci pe forumuri specializate, 80 de grade o sa para mult la toti, ti-ar spune sa folosesti custom curv3, sau sa-ti iei carcasa cu airflow mai bun.
Dupa parerea mea, daca se duce peste 80 nu se inchide pc dar sigur afecteaza pe lunga durata.
Deci eu nu ar trebui sa îmi fac griji la 65 de grade?
Dar la procesor oare care ar fi?
CelCareRamaneInUrma întreabă:
Alex324 întreabă: