| erks a întrebat:

Ce este licenta? Dar Copyright-ul sau End User License Agreement?

Răspuns Câştigător
neluL
| neluL a răspuns:

Licența este permisiunea pe care autorul o acordă utilizatorilor pentru a-i folosi programul, jocul, softul in general. Este compusa dintr-un cod de numere si cifre in mare parte.

Copyrightul reprezintă dreptul exclusiv al unui autor sau al unui editor de a exploata pe o perioadă determinată programul, jocul, softul in general.

EULA (End User License Agreement) este un acord legal între producător și cumpărător al software-ului. Este imprimat pe ambalaj sau afișat pe ecran, în timpul instalării softului, aceasta din urmă fiind cea mai bună metodă, pentru că nu potate fi evitat. Utilizatorul trebuie să facă clic pe „Accept" sau „Sunt de acord" și sa stipuleze termenii de utilizare.

Bafta!

2 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

@StilleStrike: Stii, era o vorba - daca taceai, filozof ramineai... ca sa nu te jignesc, nu iti spun decit atit: taci!
@neluL: Ai fost pe-aproape, dar nu chiar.

"Licenta" se poate referi si la acordul de licenta, la document in sine.

EULA se refera la drepturile si obligatiile utilizatorului si n-ar strica sa fie citit, pentru a evita situatii gen "Vai, dar toate pozele mele erau acolo, cum se poate sa mi le stearga?" sau "De cind mi-am facut cont la pitipoance.ro primesc de 10 ori mai mult spam!".

Intr-un final, notiunea de copyright nu se refera intotdeauna la drepturi de utilizare exclusiva, intrucit si Creative Commons sau GNU GPL sint tipuri de copyright/licente.

| StilleStrike a răspuns:

End user License Agreement este atunci cand licenta gratis tia expirat.