| Davidalx a întrebat:

Cine imi poate da o parere despre SAPHIRE 7850? Merg jocurile la maxim? FUNDA URGENT!

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Corect, dar cu un PS4 nu prea poti sa faci ce faci cu un calculator.

31 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Depinde cit dai pe ea. In full HD nu vor merge toate jocurile pe maxim, dar majoritatea celor scoase pina prin 2013 o sa mearga fara mari mofturi. 7850-ul e destul de energofag si un pic cam ramas in urma. Cum ziceam... depinde cit dai pe ea. Nu de alta, dar s-ar putea sa iti trebuiasca sa mai iei si sursa si vreun ventilator-doua de carcasa... si asa mai bine iei un GTX 750 Ti nou - uneori e mai rapid, insa consuma de vreo trei ori mai putin curent.

| Davidalx explică (pentru KodrutZ):

7850 e folosit pe consola PS4, parca nu?

| KodrutZ a răspuns (pentru Davidalx):

Ete fis. Unde ai auzit prostia asta? PS4 are arhitectura unificata cu DDR5, un APU Jaguar mai exact. Ruda de-a lu' A10.

Am citit pe net ca foloseste o placa video Saphire HD 7850...

Ai vazut cum arata PS4? Unde naiba sa incapa citamai 7850-ul? Ai citit asta pe vreun site de-ala romanesc unde imbecili publica chestii traduse cu picioarele? laughing

Am Ps4... D-aia am si intrebat.

Ohoo, sa fii sanatos atunci! Joci War Thunder?

Am jucat... Nu mai am niciun joc momentan, astept sa-mi iau GTA 5 luna asta.

Cum adica "am jucat"? WT nu se termina niciodata, daca stai sa te gindesti. Si chiar e joc de bagat la el, mai ales ca poti sa iti faci treaba foarte bine fara sa bagi un singur cent.

Am zis ca am jucat adica ca m-am plicisit de el si l-am sters nu ca l-am terminat...

Bleh, geez, cum naiba sa te plictisesti de asa ceva. In fine, daca preferi GTA-urile, cam se explica. Eu am GTA 4 instalat pe Steam de vreo 6 luni cred si efectiv nu simt chemarea sa il mai deschid.

Site obscur spaniol care a trosnit acolo 7870-ul ala ca din fund? Bine, PS4 e mama consolelor momentan, nu am zis vreodata ca ar fi altfel.

Oricum e un 7870 customizat de ei... Si un 7870 e undeva peste 700 de lei...

7870 a iesit din productie, una la mina. A doua la mina, nu e nici un 7870 customizat. 7870 e placa video dedicata, la PS4 e IGP. E ca si cum ai zice ca Dusteru' e un Lastun customizat.

Vad ca te pricepi... am un laptop cu i5 si 4 gb ram ( upgrade pana la 8 ) si o placa video integrata... pot face ceva sa o schimb? si ce placa de gaming mi-ai recomanda si daca sa pun inca 4 gb pe el

Vinde-l si fa-ti desktop daca vrei jocuri de PC. Nu ai ce sa schimbi la laptop.

Ce sa il vand frate ca am dat 25 de mil pe el acum 2 ani si daca imi mai iau 10-12 sa fiu fericit. acum un laptop bun de gaming e 50 de milioane... cu gtx 860m 16 gb ram si i7.

Cat crezi ca va resita PS4? Tot 6-7-8 ani ca si PS3 & 360? Va rula majoritatea jocurilor la 60 fps?

Un desktop care da peste bot laptopului ala "bun de gaming" cum zici tu il faci cu maxim 35 de milioane. Probabil ca PS4 o sa o duca tot cam ca 3-ul. Arhitectura oricum e super bine gindita si de obicei jocurile pentru console sint optimizate cum trebuie.

Calculator mai bun ca un laptop de 40 de milioane? Nu prea cred. Oricum cu bani care costa un PS4 adica la mana a2a il iei cu 13 milioane nu iti faci niciodata vreun calculator care sa-l bata... Bine o sa bagi 10-12 milioane in 2-3 ani numai in jocuri... In pc e bine ca nu bagi bani pentru jocuri decat daca le vrei originale.

Ba sa crezi. Ia uite - http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1099037/
sau cu Intel - http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/982562/ - asta bate si laptopuri la 70-80 mil. Daca ii pui un GTX 960 scazi pretul tot pe la 33-34 mil.

Da, e bun ala cu i5 dar merge si un i7 si 16 gb ram pentru inca 10 milioane zic eu sa te tina mult mai mult...

Prostii. i7 iei DOAR daca faci bani cu el. 8 GB sint arhisuficienti momentan si oricum ramul e scump in momentul de fata. Pina o sa ai nevoie de 16 o sa se treaca la DDR4 sau 5. Daca te uiti la benchmarkuri de jocuri, o sa vezi ca uneori un i7 cu nspe mii de nuclee la 3.2 GHz si-o ia de la i3 la 3.5 GHz. Diferenta in jocuri de la i5 la i7 e ca si nula. Asa poti sa iei un i5 de serie K si cind simti ca nu mai face fata ii plesnesti un gigahertz in plus.

Mersi de raspuns... Oricum raman la ideea ca, cu banii care ii dai pe ps4 nu o sa iti iei niciodata un pc/laptop care sa il bata.

Auzi, care e diferenta intre rez. 1080p si 720p sau 900p? Si 60 fps si 30 fps? In Tomb Rider pe PS4 merge cu 60 si in X.O. cu 30...

1080p = 1920X1080 pixeli
720p = 1280X720 -||-
900p = 1440X900 -||-
60 fps = 60 de frame-uri pe secunda
30 fps = ghici ghicitoarea mea

Am inteles...stiam asta dar nu stiu care e dif intre 60 si 30 adica ce se vede mai bine?

FLUENTA MISCARII. Uite - https://www.youtube.com/watch?v=avG4HJKt0uk - sa il vezi musai in Chrome.

Corect, dar cu un PS4 nu prea poti sa faci ce faci cu un calculator.

| Arthiom a răspuns:

Este posibil sa ai cheltuieli suplimentare cu diferite accesorii pentru aceasta placa, cum a zis si kodrutz, dar un joc nu depinde numai de placa video, ci si de puterea de procesare si memoria ram LIBERA(degeaba la caracteristici scrie ca ai memorie ram ex:6GB daca toate procesele windows ocupa 4-5 GB din toata memoria)