Salut! Da, foloseste aternos.
Doar cauta, intra pe site, iti faci un cont, setezi ce optiuni doresti.
Dupa un anumit timp(o sa dureze cateva minute pentru ca exista lista de asteptare) trebuie sa apesi confirma.
Dupa ce s-a deschis(ai timp vreo 6 minute ca sa intri) te conectezi si te joci cat doresti.
E foarte usor, nu trebuie sa apesi pe niciun buton ca sa nu se inchida.
Btw, tine chrome ul deschis si daca nu e nimeni pe server, o sa se inchida automat.
Bafta! Funda?
Iti zic din start ca daca nu esti dispus sa platesti pentru un host, nu mai altceva decat sa-ti faci propriul server, sa-l rulezi (permanent) pe propriul calculator si sa folosesti programe pentru crearea de retele virtuale LAN pentru ca prietenii sa se poata conecta la server.
Exista "servicii" mai nesimtite de felul lor care iti hosteaza serverul "moca", dar trebuie ca la fiecare 59 minute si 59 secunde sa apesi un buton pentru a-ti mentine serverul activ; daca nu apesi pe buton, serverul se dezactiveaza, iar urmatoarea data cand intri pe site ti se da optiunea de a-l reactiva, insa trebuie sa stai intr-o coada de un numar exorbitant de alti utilizatori, lucru care dureaza ore. Spun asta pentru ca am incercat si eu la vremea mea astfel de dracovenii de "servicii" si m-am lecuit de tot.
Iti sugerez sa hostezi tu la PC ul tau server ul respectiv. Poti folosi Hamachi, iar Aternos... e plin e lag
Poti folosi site-uri de hosting cum ar fi aternos sau sa downloadezi un server de pe Minecraft.com,problema este la port forwarding, acolo e mai complicat, la aternos ai un ip favut de tine, la server vanilla trebuie ipV4 tau