| TangerineP a întrebat:

Cum sa-mi conving parintii sa-mi ia laptopul visurilor mele?))) big grin

5 răspunsuri:
| SamSon a răspuns:

Fa si tu pe copilul cuminte cateva zile, vorbeste-le frumos, spune-le chestii gen te iubesc si din astea laughing si va avea succes laughing

| anonimatus a răspuns:

Care e laptopul visurilor ca ai mei vor sa-mi ia laptop si nu stiu ce sa aleg; imi zici cre iti plc te rog? nu conteaza pretu big grin

| andreea2011 a răspuns:

Pai...e simplu! eu de cand am terminat cls a 4a in doream unul... iata ca acum sunt clasa a 5a si am unul, pai.in semestrul 1 am avut toate mediile de 10.cu toata ca tata a spus ca nu o sa l primesc de Craciun.era posibil sa l primesc si de ziua mea(16 ianuarie) iar dupa ce l-am primit.pana in revelion.a spus:vezi? am vrut sa-ti demonstrez faptul ca daca inveti poti primi orice vrei laughinglaughinglaughing.dar, era sa uit si in clasele 1-4 am invatat fff bine.am avut FB pe linie si nu mai zic la cate concursuri de romana si mate am fost si pe deasupra, am plecat de la fiecare(sau ma rog, apropae fiecare)cu cate un premiu.

| Sεlεηα a răspuns:

Pai, si eu sunt in aceeasi situatie, dar mi-au promis ca de ziua mea imi cumpara.
Cum am facut?

Curatenia (lista- sa stii ce poti face)
-ordine
-am spalat vase
-am calcat
-am spalat maruntisuri (sosete, "budigai" laughing, sutiene)
-am aspirat si dat cu matura.

Invatat (lista- nu e neaparat sa le faci pe toate)
- am redus orele de stat la calculator (in loc de non-stop, stau vreo 2 ore max.)
- am inceput sa citesc romane de fata cu ei )metoda se aplica NUMAI cand sunt in casa, eventual citesti alt ceva si acoperi cu coperta unui roman)
-am luat numai note bune (nu mai mici de 8)
-mi-am facut temele pe langa ei, prin camera (sa observe ca invat)

Fa-i sa se simta bine
- asteaptai cu mancarica preferata (daca nu, se accepta si felii de pizza- din banii tai, bineinteles devil )
-cafeluta dimineata gata facuta
-TV deschis la serialul preferat, in cazul mamei, si la meci, in cazul tatei
-masaj la picioare dupa munca
- incearca sa ii asculti (din gura zici "da" dar in mintea ta sa fie "ba")
- nu faci nazbatii mari
-vi mai devreme acasa

Metoda banilor neajunsi (merge ca unsa)
Aici, te avertizez, trebuie sa strangi bani multi (doar daca ce am zis mai sus nu a tinut, si chiar esti disperat/a)
Strange banii de alocatie, de ziua ta, maruntisuri de`al de 10 bani, onomastice, ziua copilului, evenimente speciale, bani de cheltuiala (legat de banii de cheltuiala, incearca sa injumatatesti suma pe care o ceri)
Metoda cu banii o folosesti ca sa acoperi o particica (ce-i drept mica) din totalul costului.

Tine-o asa 3 saptamani (in cele mai rele cazuri 2-5 luni daca sunt "incapatanati'') si daca nu tine asa, reproseazale

Aici ai cateva "citate" folosite des de alti copii.

"Dar ceilalti copii au smartphone! (Copilul X) de la scoala face glume pe seama mea, pentru ca nu sunt in rand cu lumea"

"Nu ma iubiti. Dupa ce ca m-am cumintit si muncesc prin casa si invat si nici nu va cer bani, nu ma puteti rasplati cu un amarat de telefon asa cum fac si ceilalti parinti"

"Daca nu imi luati telefon, s-a zis cu toate sacrificiile pe care le fac pentru voi (curatenie, cumintenie, invatat in +, etc.)"

" Daca nu imi cumparati telefon, o sa plec sa imi caut o slujba, si toti ceilalti parinti o sa va arate cu degetul"

"Haide mami, haide tati, de ziua mea, va rog! Alti parinti isi duc copiii in excursii, eu cer doar un telefon (si zici marca) "

Daca nici asta nu merge, inseamna ca pur si simplu nu au incerdere la varsta ta (se recomanda sa ai peste 13-14 ani) sa ai un telefon (se cere multa atentie si sa nu ti-l fure alt cineva)

Daca ai posibilitati financiare si ai si peste 13-14 ani, si tot nu iti ia telefon, inseamna ca sufera de comunisto-hitlerism (o boala ereditara. Cauze: cei 7 ani din timpul lui Ceausescu. Efecte: sunt morocanosi, zgarciti, egoisti si foarte rautaciosi cu cei mai tineri.)

Din pacate comunisto-hitlerismul nu are leac.

Dar nu-i asa ca nu o sa fie cazul la tine?winking

Pa-pa si sper ca te-am ajutatwinking

| Dogyyy a răspuns:

Si laptopul visurilor tale este de 56 sau 40 de milioane? Ma rog, daca aveti o situatie financiara buna nu cred ca e cazul sa ma bag.Revenind la intrebarea ta.Eu imi doream si eu un laptop de mult timp mai ales ca toti colegii mei aveau si eu nu.Tot ii sacaiam pe parinti dar ei nu si nu si nu, pana intr-o zi cand am fost la carrefour si am intrat in magazinul ala de electronice si ne-am cumparat mai multe chestii.Eu ma tot uitam la laptopuri si tata mi-a zis ca mi-l ia dar mama nu dar pana la urma am convins-o si mi l-a luat.Sa faci si tu chestia asta, nu sa faci curat in casa si sa iei note bune pentru ca nu prea te simti apreciat. Sper ca te-am ajutat.Papa