| Casian14 a întrebat:

Dacă am un volan myria mg7400 și plănuiesc sa îmi cumpăr un ps5, ma voi putea juca Gran Turismo 7 pe consolă cu volanul?

Răspuns Câştigător
| Dextro808 a răspuns:

Da, dar necesită niște pași suplimentari.

Dacă versiunea jocului pe care o ai e cea de PS4, poți conecta volanul la un gamepad DualShock 4 (controllerul de PS4). Merge cu consola PS5, dar doar pentru jocurile PS4.

Dacă jocul e de PS5, Sony în nemărginita lor înțelepciune au decis că nu ne lasă să folosim controllere mai vechi și trebuie folosit DualSense (controllerul de PS5) pentru jocurile PS5, iar volanul Myria MG7400 nu se joacă frumos cu dânsul. Cel puțin în experiența mea, registrează o apăsare repetată a butonului central PS, ceea ce-l face imposibil de folosit cu DualSense.

Dar am găsit o soluție. Nu e optimă, dar funcționează. Vei avea nevoie de o aplicație third party de remote play pe telefon sau pe PC. Eu folosesc PSPlay pe Android, dar există și altele, cum ar fi Chiaki. Cea oficială de la Sony, PS Remote Play, nu ne ajută în cazul ăsta, pentru că funcționează doar cu controllere oficiale PlayStation. Dacă folosești o aplicație pe telefon, vei avea nevoie și de un adaptor USB ca să conectezi volanul la telefon. Atenție, le conectezi cu cablul principal al volanului, cel din mijloc, pe care în mod normal îl bagi în consolă. Pe cel secundar, care se conectează la controller, îl ignori.

Odată ce ai pair-uit aplicația cu consola, din PSPlay poți alege Gamepad Mode (adică să folosești aplicația pe post de controller; celălalt mod e Remote Play, adică tot aia plus stream-uiești consola pe ecranul telefonului) și gata.

Practic cu volanul controlez telefonul, iar acesta la rândul lui controlează consola. Dacă ai nevoie de ajutor cu aplicația PSPlay, nu ezita să întrebi. Cum am spus, există și altele, iar în loc de telefon poți folosi și un PC. Sincer nu știu care opțiune e mai bună, știu doar că asta funcționează.

Spor la joacă!

2 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Scrie pe cutie cu ce e compatibil iar daca nu mai ai cutia atunci cauta prin magazinele online acelasi volan dupa serie si marca si vezi la descriere cu ce e compatibil!

| Casian14 explică:

Știu asta, da volanul e dinainte sa existe PS5, și evident, nu scrie. Ma gândeam dacă e compatibil asa