Nu poţi descărca un joc original atâta timp cât îl piratezi (dacă jocul e cu plată, nu free mmorpg spre exemplu).
De unde e jocul e treaba uploader-ului (cel ce încarcă acel torr3nt cu jocul), fiecare cu sursele lui.
Adica daca descarc un joc piratat nu e vina mea nu?
Cum adică vina ta?
Oare câţi gameri nu piratează jocuri, filme etc?
În România n-are nimeni treabă cu tine, dar există ţări unde primeşti amendă dacă iei un joc spre exemplu cu torr3ntul (aici are legătură cu IP-ul, dacă ţi-l poate monitoriza cineva atunci posibil să primeşti vreo amendă dar la track3rele private gen Fil3list, myxz nu te prinde nimeni).
Unele jocuri au limite dacă sunt piratate, adică nu poţi juca online legal fiindcă rişti vreo amendă (spre exemplu Fifa 2013 nu poţi juca online dacă nu cumperi jocul).
Şi la programele care necesită licenţă şi tu o furi e cam tot aşa. Dacă iei programul pentru tine atunci n-ai cu nimeni nimic. Dacă îl foloseşti pentru o firmă spre exemplu, care este publică, atunci vei avea neapărat nevoie de licenţă, adică să cumperi legal softul (programul) că de nu vei primi vreo amendă.
Mare grijă cu jocurile şi programele piratate! În primul rând să le iei de pe un loc sigur, dacă le iei de pe un anumit track3r atunci vezi bine secţiunea de comentarii a torr3ntului.
Apoi, crack-ul adică executabilul jocului, pe care trebuie să-l înlocuieşti la joc odată ce s-a instalat. Este deseori detectat de antiviruşi, deşi alarma e falsă. Bine, acum sunt şi zeci de torr3nte care conţin viruşi reali şi periculoşi.
Caută informaţii despre ACTA dacă te interesează tema.
Poti sa piratezi de unde vrei, stai calma, nu vei patii nimic. Toata lumea pirateaza si n-au ajuns la puscarie sau stiu eu ce .
Mersi am inteles m-am calmat acum
Nu iti face nimeni nimic maaa..Toata lumea pirateaza jocuri si nu se intampla nimic. Asa ca stai calm
.
Jtedhajaj întreabă:
Balan_Dani_1998 întreabă: