G2a opereaza ca un fel de market pentru jocuri (asemanator cu ebay) si NU ca un retailer pentru jocuri unde ultimele titluri din industrie sunt vandute la 60+$. Cu alte cuvinte ei au asa-zisi vanzatori de chei pentru jocuri.
Cum functioneaza? Simplu. Sa zicem ca printr-un cupon Steam sau un Steam Sale eu cumpar un joc la reducere de 2-3-4 ori cu 20-25$. Eu pot sa vand copiile suplimentare (cheile) la alti oameni dupa ce reducerea s-a incheiat cu un mic adaos de 5-6 $ fata de pretul la care eu am achizitionat jocul prin platforma lor. Automat tu ca si cumparator cand vezi ca pe Steam jocul este la 60$ nu o sa vrei sa il iei de acolo si vi la mine si il iei cu 25 sau 30$.
Mai este si cazul in care jocurile in anumite tari au preturi diferite tocmai din cauza diferentei de economie, si din nou jocurile acolo sunt cumparate mai ieftin decat sunt ele vandute in Europa/America etc, iar apoi vandute cu un mic adaos pentru a face profit pe G2A.
Cam asa opereaza in "mare" market-ul asta online de jocuri.
Sa ai grija cand cumperi jocuri de la ei sa verifici persoana care vinde daca au rating pozitiv si sa fie cat mai mare, ca sa scada riscul de a lua "teapa". Bafta!
Am dat 22 sau 25 de euro pe gta V de pe steam acum in decembrie cand au fost reducerile. daca nu vrei sa-l iei de pe g2a, asteapta pana la summer sale pe steam (cam prin iunie)