anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce sunt asa scumpe placile video din seria nVIDIA quadro.Ca nu au cine stie ce specificatii. Ofer funda!

Răspuns Câştigător
| MoruAndrei a răspuns:

Principalul atu ar fi capacităţile pur hardware ale Quadro-ului. Are AntiAliasing hardware, nu FSAA, la fel că plăcile GeForce. Beneficiază de Point and Line AA, îmbunătăţeşte foarte foarte mult lucrul în aplicaţii CAD fiindcă liniile devin foarte clar definite faţă de cele FSAA, făcute prin rasterizing (liniere). Asta, combinat cu rezoluţia masivă de care dispune Quadro (3840x2400 şi asta la un mid-range) faţă de GeForce (2650x1600), o face foarte valoroasă, după cum se şi vede de fapt.

Quadro rulează foarte repede, mai ales când vorbim de variantele High-End gen Quadro FX5600. Când spun repede, nu mă refer la fps-uri de gaming, în nici un caz, la calitatea pe care o poate scoate Quadro la imagine şi 3d, de la 25fps în sus e destul de mult. De fapt asta este şi cauza fps-urilor foarte scăzute ale Quadro-ului în jocuri, deşi din câte am observat în ultima vreme, la ce monştrii de plăci au scos în seria Quadro tare greu îmi este să cred că nu merg jocurile bine. Oricum nu voi vorbi despre seria aceea, ci despre un Mid-range, gen FX1700 sau FX1500. Calitatea imaginii este net superioară, însă, după cum ştim cu toţii, în jocuri, calitatea sacrifică viteza.

0 răspunsuri: