| intrebareasdf a întrebat:

Intrebare pentru cei care joaca rome total war.
La orasele mele, sau cele cucerite, desi dau high rate tax, si am orasul plin de armata(soldati buni, nu aia panarama)el imi face un profit bunicel de vreo 2000 gold, dar cu timpul profitul ala tot scade si ajunge sa faca minus, ce trebuie sa fac sa nu am minus in oras?
apropo, omor toate armatele rebele care vin in teritoriul orasului, si fiecare teritoriu are legatura cu alt teritoriu de-al meu, deci pot face comert...
ce pot face ca sa nu mai scada banii?

Răspuns Câştigător
| Andrei7520152 a răspuns:

E foarte, foarte complicat si greu de explicat in cateva fraze.

Pe scurt, profitul unui oras are mult de a face cu fericirea oamenilor (Hapiness) + profitabilitatea oraselor. Daca cetatenii sunt fericiti isi platesc taxele, daca au cladiri precum Mines, Markets, Forums etc au un bonus la venit deci = bani in plus. O metoda rapida de a creste fericirea oamenilor in orase mici spre medii e de a construi cladiri precum Temple, Sewers, Forums, Arena, etc.
Alte cladiri care au de a face cu comertul sunt: Farms, Mines, Forums, Market, etc.

Pe masura ce orasele cresc (in numar de cetateni) ar trebui construite cat mai multe cladiri noi care adauga la bunastarea lor. Altfel orasul va stagna si oamenii nu vor produce bani. E bine sa lasi cateva trupe in oras, ceva baiati care sa mentine ordinea (de genul Town Watch, care nu costa mult). Si asta iti va da un mic bonus la Population Hapiness. La orase foarte mari e bine sa ai un lider cu un bonus la Leadership. Si asta va avea un cuvant de spus cand vine vorba de profit.

Unele orase intotdeauna vor fi pe pierdere. Cand selectezi un oras, vezi butonul de statistica (am uitat unde se afla exact). Va afisa o mica lista unde poti vedea exact ce bonusuri si minusuri are orasul respectiv. Orasele straine au minusuri de genul -Foreign Culture -Distance from Capitol care vor afecta fericirea oamenilor si, implicit, profitabilitatea lor. Regula de baza e sa construiesti cladiri economice si alea care tin de bunastare - temple, canalizari, etc.

Nu uita sa mai scazi din cand in cand taxele. Daca cetatenii sunt oricum suparati, lasi la Low Taxes ca altfel nu-i vei calma.

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081204185303AAKIAg3

| intrebareasdf explică (pentru Andrei7520152):

Am fost cu britoni, si chiar capitala a inceput sa faca minus, desi era la very high rate tax, oamenii erau fericiti, aveau parca 120%, aveam si ceva armata prin zona...dar tot a scazut.
si am citit in aia, ca la fiecare zeu trebuie un anumit teritoriu, care sunt alea?

| Andrei7520152 a răspuns (pentru intrebareasdf):

Nu stiu. n-am jucat Roma demult. Cauta un walkthrough pe google.

2 răspunsuri: