Auu, uite unu' care joaca un joc bun! Respect ***!
Am jucat in jur de 300 de ore, dar nu in vanilla ci in DLC'ul Viking Conquest ( nu cred ca e vreo diferenta cand vine vorba de marshal etc ).
Cand m-am apucat sa cuceresc mapa, eram singur si nici un rege sau vassal nu ma placea. Usor, usor tot am cucerit si am inceput sa am vassals, faza e ca pentru ca ei sa aiba armata trebuie sa le dai sate mici pentru ca ei iau 'taxe' si isi fac armata. Daca unu' nu are armata suficienta nu o sa te urmeze. Ca sa te urmeze mai conteaza si daca te plac ( stii chestia aia cu +50 sau -40, rosu verde ) daca nu te plac, nu te vor urma. Mai conteaza si daca satele lor sunt atacate sau nu, daca sunt atacate, nu te vor urma.
Mai conteaza si controversy, ce inseamna controversy? In primul rand, NU vrei sa ai controversy, daca ai controversy e rau. Castigi controversy ( ceea ce nu vrei ) daca iti lasi soldatii in urma ca tu sa scapi, daca tradezi pe cineva, daca pierzi un vassal si ca marshal ( ceea ce tu esti ) castigi controversy daca un sat din regat e atacat, daca o caravana e atacata, daca un vassal pierde o batalie, un oras e capturat. Daca esti atacat pe toate fronturile, mai bine iesi din pozitia de marshal pentru ca nu o sa fii vazut de bine de ceilalti. Pierzi controversy ( ceea ce vrei ) castigand batalii, capturand alti vassals inamici, rezolvand o problema intre 2 vassals sau cu timpul, automat pierzi controversy.
M-am incurcat si cand am vorbit de ''sa le dai sate sa-si faca armata'' am crezut ca esti rege, dupa am vazut ca de fapt tu esti marshal. Ca marshal depinde cu cine esti la razboi, depinde cat de mult te plac, cata armata are, cat renown ai, daca satele ii sunt atacate. Dar nu incepe o campanie de fiecare data cand vrei ca unu' singur sa te urmeze, doar spune-i lui in particular sa te urmeze, ar treubui sa vina daca esti marshal.
Sper ca ai inteles ceva Am jucat acum vreun an de zile, am cam uitat cum stau lucrurile. Dar nu ar trebui sa joci ca marshal, ar trebui sa-ti faci armata si sa-ti faci propriul regat.