| antonimus02 a întrebat:

Mi-am cumparat acum 4 zile un laptop ASUS Gaming 15.6'' TUF A15 FA506NC de pe PC Garage. In prima zi totul merge bine dar a doua zi dintr-o data se inchide singur (rulam Chrome-ul). Merge bine dar am mai avut problema de inca 2 ori de atunci. Nu e de la overheating (am avut o sesiune de 3-4 orecu temp de 70-80 grade C si nu aveam probleme de genul) deoarece avea o temperatura de 60-65 de grade C cand s-a intamplat.

Vreau sa stiu cum sa procedez cu garantia, mai exact, trebuie sa sun la baietii de la PC Garage intai si sa intreb daca il pot duce la garantie? Am inteles ca daca nu declar a fi o problema sau daca ei nu gasesc a fi una eu as suporta costurile si ma tem ca nu am fondurile sufieciente. Nu il pot nici deschide deoarece mi-ar refuza garantia.

In orice caz ar trebui intai sa sun la ei? Cum se procedeaza?

3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Eu cred ca s-a inchis din cauza actualizarilor dar si asta e ciudat ca restart trebuie sa faca nu sa se inchida... Totusi iti zic sigur 100% ca laptopul nu are probleme, e doar de la ceva setari sau actualizari... Windows-ul tu l-ai instalat sau era deja instalat?
Mergi in bios si dezactiveaza: Power Energy Saving de la sectiunea Advanced si vezi daca se va mai inchide vreodata!
Mai poti suna si la pc garage sa le zici ce s-a intamplat si ii intrebi ce e de facut! Bafta!

| antonimus02 explică (pentru lpavel):

Windows-ul eu l-am instalat (a venit fara DOS) si sincer iti zic, cand l-am instalat laptopul se reseta in timp ce facea conexiunea ETHERNET, nu cred ca e de la windows sincer.

Atunci cand se inchide, e ca si cum ar da un restart (imi dau seama cand primesc eroarea asta deoarece am incercat sa schimb o poza la lockscreen fara sa am windows-ul activat, atunci cand se restarteaza fortat apare poza respectiva dar cand o fac eu imi schimba poza cu una de tip bing/imagine default de la windows). Poate e un fel de restart deoarece nu se redeschide EXACT cand apas eu pe butonul on.
Am intrat si in system management sa vad erorile si am gasit ceva eroare CRITICAL ID EROR 41 (source: Kernel-Power) cat si de un ID EROR 6008, singurele erori care s-au intamplat in jurul orei/momentului in care s-a resetat/inchis.
Am sunat la ei, chiar aseara, dar si chiar acum 15 minute si operatorul telefonic m-a redirectionat pe site-ul lor.

| lpavel a răspuns (pentru antonimus02):

Atunci vorbeste si cu ei sa vezi ce o sa zica...