Nu cred ca o sa ai bottleneck cu i3+ 270x. Dar 590 din cate stiu e mult mai scumpa, si nu cred ca merita, deoarece o avea ea 512 bit si alea alea, dar e tehnologie veche si degeaba.
Si daca vrei gaming, MINIM 8 GB ram.
Am gasit pe OLX GTX590 3GB 2X384 bit la 500 de lei si bestia asta de dual gpu gtx 580 duce orice joc nou aparut cu 6-8gb ram si un procesor bun in ultra fara sa sughita.
Da ma gandeam si eu ca i3+270x nu ar fi problema si cu 8gb ram dar sa pun un gtx590 langa un i3 de seria 3 ziceam ca e sinucidere a pc-ului direct xD
Nu-ti trebuie gtx 590 pentru gaming. Si 270x poate duce pe maxim jocurile noi. Dar cu i3 nu stiu, daca aveai un i5 era altceva. Iti sugerez sa intri pe www.game-debate.com si verifica acolo ce jocuri duce si ce nu configuratia i3+ 270x si incearca si cu i3 590. Cred ca stii despre ce vorbesc. Si o sa-ti zica si daca i3 face bottleneck la 590.
Stiu site-ul si toate alea... La amandoua placile face bottleneck dar la 270x placa e la egal cu celelalte componente, 590 in multe cazuri zboara si duce tot greul iar cpu si ram cam il trag in jos...