| Moni_Moni_Si_Dani_1980 a întrebat:

Poate ma ajutați cu un sfat de achizitie.
Asta este placa mea de baza. Asus prime a320m-a. Si vreau sa iau o placa grafica si nu stiu ce fel de memorie sa fie ddr4 sau ddr5 si alte detalii frecventa etc pci epres asta stiu.
Memorie o sa ma hotarasc intre 2 si 4 gb

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Daca iei acum gpu 2gb atunci nu peste mult timp(cand te plictisesti de acele jocuri) va trebui sa schimbi iar GPU! Crezi ca merita?
Fi rabdator si lucreaza cu cap! Ia intai procesorul, Ryzen5 iar numerele urmate sa fie cat mai inalte! Oricum eu ti-as recomanda Ryzen7 dar banii arza-iar focul, apoi iti iei placa video mult mai buna, gpu cu 2gb e rahat pe bat! Da, acum va merge ce vrei tu, dar gandeste si la viitor, atunci iei altul?
E treaba ta eu doar mi-am zis parerea, si da, cauti gpu care are pci expres 3.0! Aia se potriveste pe placa ta de baza, restul alegi cum vrei ca nu va conta la compatibilitate ci doar la performanta!

7 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

E simplu ca buna ziua! Totul depinde de cati bani ai! Cu cat urci mai sus cu acele numere cu atat placa video este mai performanta, mai noua, suporta mai multe jocuri!
Dintre astea 2 alegi DDR5, nici nu se pune intrebarea! Dar intrebarea e alta: de ce nu alegi din categoria GDDR5 sau 6? Alea sunt mai noi, deci mai compatibile cu jocurile noi!
Cat despre memoria placii video, nici nu te gandi, alege o memorie cat mai mare! Cu o memorie de 2 gb nu-ti vor merge decat jocurile pana in 2015!
Iar cand alegi o placa video cel mai important lucru la care trebuie sa tii cont e slotul placii de baza apoi anul cand a iesit prima data pe piata!
Apoi alegi celelalte detalii care sunt si ele cat de cat importante dar alea se pot trece cu vederea...

| Moni_Moni_Si_Dani_1980 explică (pentru lpavel):

Da aspectu acesta il cunosc o placa daca e mai performanta e mai buna clar 2/4gb aici ma refer la ce memorie sa aleg. Dilema.mea este ce fel de placa e compatibila cu placa de baza poate m-am exprimat gresit asta nu reusesc sa inteleg pe situl de unde am luat pc la specificații gpu am PCI EXPRES X16 scriu asta pe google si gasesc un GDDR5 4GB Pe situl placi de baza la slot gpu PCI EXPRES X16 3.0/2.0. Deci in fond eu ce caut pana la generatia ddr4 mai ma pricepeam dupa asa si asa. Hdd e M2 procesor ryzen i5 anul de fabricatie e undeva 2018 cred nu sunt sigur.

| lpavel a răspuns (pentru Moni_Moni_Si_Dani_1980):

Cum am mai zis: placa video se alege dupa slotul care se afla pe placa ta de baza!
Deci pe placa ta de baza ai slot PCI EXPRES 3.0 x16 si PSI Ex 1 x16 dar asta e pentru placile mai vechi...
DDR-ul nu conteaza dar cum am mai zis daca e sa alegi, atunci alegi GDDR 6 aia e cea mai noua dar sa fie compatibil pe slot PCI Expres 3.0!
Deci cauti o placa video, NU conteaza DDR4 sau 5 GDDR5, astea sunt detalii mai putin importante, tu cauti o placa video care are pci expres 3.0 asta va fi compatibila cu placa ta de baza apoi celelalte detalii le alegi dupa cum iti permite buzunarul... Dar tine cont de ce am zis mai sus, cu cat e mai noua placa video cu atat suporta mai multe jocuri!
Nu exista ryzen i5 laughing Ryzen 5 da! spune-mi si acele numere ce urmeaza dupa ryzen 5 pentru ca la procesoare altfel sta treaba! Si iti spun ce placa video sa-ti iei ca sa nu fie mai performat ca procesorul ca va fi inutil! si de cati bani dispui pentru placa video!

Ryzen i5 am scris gresit
Eee o laie ryzen 5
Ryzen 3 3200g 3.6 ghz amd.
Cu placa video integrata vega8
Oricum nu ma joc eu cinestie gen (dayz) ce da sa ruleze ceva mai bine ets2 in rest pauza

Ai un procesor foarte foarte slab!
Prima data trebuie sa investesti intr-un procesor mai bun, apoi ajungi la placa video altfel nu are nici un rost, nu-ti vor merge jocurile!
Sau depinde si de bani poti cumpara amandoua deodata dar mai slabute sau mai puternice, depinde dabanii care ii dispui.
Apoi ar mai fi si memoria ram, daca nu ai cel putin 8Gb si de alea ai nevoie!

La ets 2 merge rami sunt 16 gb eu ma gandeam un 2 gb gpu.
Deci eu caut pciexpres 3.0
O sa fac upgrade si la procesor
Un ryzen 5 ca tot am vorbit de el

Am tot zis GPU 3.0 dar am uitat sa adaug X16 asta e mai important! Deci mai repet odata: cauti GPU 3. 0X16 asta va intra in slotul placii tale de baza!

Daca iei acum gpu 2gb atunci nu peste mult timp(cand te plictisesti de acele jocuri) va trebui sa schimbi iar GPU! Crezi ca merita?
Fi rabdator si lucreaza cu cap! Ia intai procesorul, Ryzen5 iar numerele urmate sa fie cat mai inalte! Oricum eu ti-as recomanda Ryzen7 dar banii arza-iar focul, apoi iti iei placa video mult mai buna, gpu cu 2gb e rahat pe bat! Da, acum va merge ce vrei tu, dar gandeste si la viitor, atunci iei altul?
E treaba ta eu doar mi-am zis parerea, si da, cauti gpu care are pci expres 3.0! Aia se potriveste pe placa ta de baza, restul alegi cum vrei ca nu va conta la compatibilitate ci doar la performanta!