Categoric te va ajuta o placa video dedicata. placile video integrate nu sunt facute pentru jocuri, deci nu sunt nici performante, nici nu detin tehnologiile unei placi dedicate (suport dx 9, shader model 2.0, OpenGL, etc.) Fara ele, nu vei putea rula un joc care, de exemplu, are nevoie de Shader Model 2.0 pentru a functiona corect (cum ar fi Doom 3 de exemplu). iti recomand sa cumperi o placa video de 512 mb daca vrei sa joci jocuri mai noi, cam din perioada 2000-2006, dar ai grija! sunt destul de vechi, si se poate sa iei teapa dupa cateva luni. Odata ce sa strica, sunt aproape imposibil de reparat. Deci exista riscuri daca iei din second
Si vezi si ce iesire ai pe placa de baza. Sa nu ai o iesire AGP si sa cumperi o placa video pe PCI-E. Dai banii degeaba, pentru ca nu o vei putea folosi.
Si da, daca montezi o placa video, cea integrata se anuleaza. Doar instalezi driverele de pe CD (ce vine cu placa video) si te poti juca.
Pai si cum imi dau seama ce fel de iesire am?
Te uiti aici
http://kokos.umcs.lublin.pl/s/TomaszStrzelec/image/bud/agp_vs_pcie2.jpg
Daca ai PCI-E stai foarte bine. placile video agp sunt vechi. nici nu stiu daca se mai fabrica
Ai nevoie de ram, procesor+restul.nu cred ca o sa iti mearga sa pui pe placa ta de baza alt procesor mai performant si alta placa video
Placa video e cea mai importanta piesa cand vine vorba de jocuri. Ia o racheta cu 6 GB ram si cu procesor quad core si vezi ce 'bine' merg jocurile cu o integrata de 128 MB
Cum a spus si Rigel conteaza foarte mult si Shader Model. Daca iti cumperi o placa video ai grija si la cati biti are. Nu doar numarul de MB conteaza. Daca placa e de 64 bits jocurile se vor misca cam in reluare. Vezi sa aiba peste 128 biti poate 256. La configuratia calculatorului banuiesc ca ai slot AGP 8x si nu PCI Express. Daca ai slot AGP s-ar putea sa fie cam greu sa mai gasesti o placa buna si cred ca o sa fie cam scumpa.
Daca pui plaga video trebuie scoasa din functiune cealalta placa video(aia de 64) deoarece fiind o placa itegrata iti "mananca" din ram daca ai gasi sa iti mai pui macar 512 ram ar fi ok
sa ai procesorul de 1. 8Ghz 1gb ram si placa video de 512... ar fi ok dar sa te rezumi la jocurile mai mici...
am inteles ca daca pun alta placa cea integrala se anuleaza automat