S-ar putea sa fie de la sursa, asa am patit si eu iar pc-ul nu se aprindea din prima... si am chemat pe cineva si am cumparat alta sursa ...vezi daca asta e problema trebuie sa-ti iei o sursa de calitate ca mie mi so stricat de 2 ori
Daca scoate sunete ciudate e de la sursa sau procesor.In majoritatea cazurilor procesorul opreste pc-ul. Am intalnit exact acelasi caz acum ceva vreme. Trebuie sa desfaci cooler-ul de la procesor,sa-l cureti bine de praf si eventual sa-i pui ulei special. Cel mai important e sa pui pasta speciala pentru coolere-le de la procesor, intre cooler si procesor. E un fel de silicon, o pasta cu proprietati termoizolante. procesorul scoate sunete deoarece se incinge prea tare si opreste pc-ul.
Bafta.
In primul rand, scoate-l din priza si curata-l cu rabdare de praf folosind o pensula stufoasa pentru pictat. In acelasi timp, sufla in el. Curata in principal ventilatoarele si radiatorul de la procesor.
Daca dupa aceasta operatiune calculatorul tot se inchide singur, este foarte probabil ca trebuie schimbata sursa, dar niciodata nu o sa stii sigur, decat dupa ce faci niste teste prin eliminare cu alte componente identice.
Daca si sursa e buna, atunci placa de baza este defecta sau... memoria, sau placa video...
Nu poti sa stii sigur pana nu verifici toate componentele.
Succes!
Cel mai probabil este plin de praf. Sunetele se aud de la ventilatoare (unul pe placa de bază și unul pe lac video dacă ai) iar acestea nu se mai pot roti la turația maximă. Praful provoacă mici scurtcircuit-uri în interior și el se închide în acel moment. După ce îl ștergi bine de praf în interior să mă anunți dacă mai apare vreo problemă.