| SakonSIUkon a întrebat:

Sall,as vrea sa stiu cum se instaleaza windows 7, vreau sa invat si eu in sfarsit in viata asta cum se instaleaza un windows,m-ar interesa pasii si cum ar trebui modificata partitia, pe unde trebuie sa umblu, si dupa instalarea programului cum ar trebui instalat sunetul si alte chestii(cam ce ar trebii sa instalez dupa win)..pentru win 7 va rog big grin primul raspuns bun primeste funda.

Răspuns Câştigător
| JohnnyWylde a răspuns:

1. iti trebuie cd cu windows bootabil. (DVD in cazul Windows7)
2. Bagi CD-ul in unitate, dai restart la PC si imediat dupa restart apesi tasta pentru meniul de boot. Aceasta tasta nu este fixa. Ea depinde de placa de baza si de BIOS. La mine este F11, la un prieten este F12 s.a.m.d. In general una dintre tastele de la F8 la F12 este tasta ce iti afiseaza meniul de boot.
3. Dupa ce iti apare meniul de boot o sa ai la alegere intre DVD, Hard si Floppy (in cazul in care ai discheta). Alegi Hard-ul.
4. O sa iti apara mesajul "Press any key to boot from DVD". Apesi orice tasta dar de preferat este sa apesi space sau enter de mai multe ori ca sa fi sigur.
5. O sa inceapa instalarea windows-ului. In cazul in care ai ales Windows 7, instalarea e foarte usoara si dureaza in medie 40 minute in functie de performantele PC-ului tau.
6. La un moment dat vei fii nevoit sa alegi partitia pe care sa instalezi Windows-ul. O sa iti apara partitiile pe care le ai si cateva optiuni. Vei putea sterge partitii, crea altele noi sau doar sa le formatezi.
7.De aici mai departe este doar formalitate ca va trebui sa alegi o limba sa pui un nume utilizatorului si PC-ului, chestii simple. Pentru Windows 7 nu ai nevoie de drivere neaparat.

| SakonSIUkon explică (pentru JohnnyWylde):

Aa am inteles deci dupa ce instalez windows mai am nevoie doar de cd ul cu sunet al pc ului nu?

| JohnnyWylde a răspuns (pentru SakonSIUkon):

Daca e windows 7 nu mai ai nevoie de nimic. Daca e xp atunci aii nevoie de drivere

2 răspunsuri: