| Flo31 a întrebat:

Îmi ziceți si mie ceva despre lol.
Adică suport, tanc, asasin, luptător, etc.
Vreau sa îmi spuneți mai multe si ce înseamnă si pe ce lane-uri se duc.

Răspuns Câştigător
| DanielPH a răspuns:

Joc League Of Legends de un an si putin, sunt in Silver III si am destul de multa experienta 800+ meciuri.
Support: Acel campion care merge bot( partea de jos a mapei) alaturi de un adc ( un tintas care foloseste AD[Putere atac])
Supportul are rolul de al proteja pe adc si de al ajuta sa ucida cati mai multi inamici.
Un support nu farmeaza(Nu omoara minioni)
Isi ia decat iteme de aparare magie/armura/viata si ce iti mai da la recomandate.
Tanc-De regula merge top (Partea de sus a mapei) este un campion ce rezista foarte mult, de exemplu Garen, el nu provoaca multe daune, dar rezista extrem de mult, isi cumpara multa armura si rezistenta magie.
Asasin- Merge mid(mijloc) sau jungla (Daca joci in jungla ai nevoie de nimicire)
Este un campion ce isi executa victima repede, dar are putina viata si nu rezista mult.
Isi cumpara iteme AP (Putere Abilitati) daca este magician(Katarina/Nidalee/Ekko/Fizz/LeBlanc) sau AD daca este luptator(Yasuo/Zed...)
Luptatorul-Campionul ce foloseste AD(Putere atac), poate rezista mult si sa atace mai slab sau invers, depinde cum il faci.

Iti zic niste campioni si unde merg:

Aatrox-Top/Jungla
Ahri-Mid
Akali-Mid/Top
Alistar-top/Bot(Support)
Amumu-Jungla/Top
Ashe-Bot(ADC)
Ekko-Mid/Top/Jungle
Garen-Top
Kalista-Bot(ADC)
Katarina-Mid
Yasuo-Mid/Top/Bot(ADC)/Jungla(L-am vazut si in jungla, isi face treaba)
Leona-Bot(Supp)
Olaf-Top
Noctune-Top/Jungle

Sfaturi:

Orice campion care poate ameti/tintui/incetini/deveni invizibil(Shaco/Rengar/Kha'Zix)/Se poate teleport pana la inamic, poate sa fie jungler.
Toti campionii care trag cu sageti/gloane/ si folosesc AD sunt adc(Vayne/Ashe/Miss Fortune/Kalista/Ezreal/Corki/Yasuo...)
Experienta se prinde pe parcurs.
P.S: Nu uita de rune/maiestrii, sunt esentiale(Le cauti pe net).

| Flo31 explică (pentru DanielPH):

Tot nu înțeleg ce înseamnă ADC adică ce este ca la lol nu scrie ADC.
Luptatorul si magicianul pe ce lane-uri se duc?
De țintaș ai uitat?

| Flo31 explică (pentru DanielPH):

Dar care categorie se duce in jungla?

| DanielPH a răspuns (pentru Flo31):

Un ADC este un tintas, care merge bot si foloseste daune de atac.
Un ADC nu va folosi AP, ci AD, de aia se numeste AD C.
Un ADC trebuie sa fie mereu insotit de un support fiindca este foarte vulnerabil in prima jumatate a jocului.
Magicianul de cele mai multe ori merge mid, luptatorul/asasin mid, luptatorul/tank, tank/luptator top.
O echipa trebuie sa fie formata din :
Un magician(Katarina), un tank(Garen), un ADC(Varus), Un jungler(Xin Zhao) si un support(Blitzcrank) am dat niste exemple.
Cum am mai spus, experienta se obtine jucand.
Pana nu joci, nu vei avea cum sa inveti prea multe.
Si daca esti la inceput, nu-i nimic, eu in doua/trei saptamani am invatat foarte multe.
Imi poti trimite cerere de prietenie pe lol, numele : Danyeldani, te pot invata si in timpul meciului cate ceva. (Tehnici/miscari/iteme recomandate/rune/maestri/campioni/roluri)
Am nivel 30(Maxim) 34 de campioni detinuti (Din 125), divizia Silver IV (O sa inveti la nivelul 30 despre ele.)

| DanielPH a răspuns (pentru Flo31):

In jungla merg in special luptatorii ce se pot teleporta, incetini, ameti, tintui, ingrozi, amuti sau orbi inamicul, de exemplu:

Xin Zhao, Nunu, Rengar, Kha'Zix, Rek'Sai, Nocturne, Elise, Lee Sin, Ekko, Fidlestick, Shyvana, Warwick, Udyr, Shaco, Maokai, Nautilus, Jarvan IV...etc.

5 răspunsuri:
| Alex10Rujan a răspuns:

Support-Joaca pentru a-si ajuta
coechipierii prin buffuri si healuri,sau prin intreruperea inamicilor sa se aproprie de echipa(leona,tresh,blitz,morgana). Supportul se joaca bot alaturi de adc
Adc-Este o referinta a unui campion care are un dmg foarte mare de la indepartare(ashe,draven,vayne,caitlyn etc).Adc joaca bot alaturi de supp
Tanc-Sunt campioni care ajuta echipa sa initieze atacuri sau sa isi protejeze echipa(Garen,Nasus,Malphite). Tancul se joaca solo top sau jungle.
Asasinul-este un campion agil care este specializat prin omorarea tintelor de mare valoare(LeBlanc,Ahri,Akali, Kata). Asasinul e joaca mid.
Luptator-sunt cei care ataca de la distanta mica, care sunt si ofensivi dar si defensivi.(attrox, riven, vi). Luptatorul se joaca jungle sau top.

Sper ca ti-am fost de ajutor