| KreizyFact a întrebat:

de 2 zile am achizitionat placa video Club 3D Randeon R9 280 royalking 3072MB GDDR5 384 BIT, si de sigur am instalat si AMD Gaming Evolved. A inceput sa verifice jocurile, pe unele le-a gasit si pe altele nu, de exemplu am watch dogs piratat si AMD Gaming Evolved nu l-a gasit, am intrat in joc si atunci placa a ineput sa se ruleze foarte tare si sa se incalzeasca tare, jocul mergea lagat si fps scadea. Asta e o problema, de exemplu a identificat Warface dar AMD Gaming Evolved nu i-a gasit satarile, am intrat in joc dar placa la fel a inceput sa se infierbante si se tura cand mai tare cand mai incet si jocul avea lag. Dar de exemplu am si World of Tanks pe Pc, la care a identificat si jocul si setarile, si jocul merge extrem de bine cu grafice la maxim, ma puteti ajuta?

10 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Ce componente mai ai in sistem? Ma intereseaza in special sursa si carcasa cit de ventilata e. R9 280 e o placa foarte buna, insa e energofaga si are nevoie de o carcasa aerisita corespunzator si de o sursa pe masura.

| KreizyFact explică (pentru KodrutZ):

Procesorul este AMD-Fangrytm)-6300 Six Core Processor 3.50 GHz
8 GB Ram DDR3 1600 mhz
Placa de Baza ASUS M5A97 R2.0
Sursa este Segotep RP550 cu Max Pawer de 550 W
Iar la aerisire ma gandesc ca e activa, fiindca am un ventilator care scoate aerul din carcasa afara si e pozitionat fix la spatele carcasei

| KodrutZ a răspuns (pentru KreizyFact):

Si de bagat cine iti baga aer, dumnezo'? Verifica temperaturile. Sursa aia la FX 6300 si R9 280 nu prea imi inspira mie incredere... La procesor ai racire decenta sau flasneta aia stock?

Am racire decenta, si acum am obeservat, ca pana si in need for speed most wanted 2012, cu grafica la minim

Ce e aia racire decenta? Un ventilator de evacuare in coada nu inseamna racire decenta. Ia si da un burn in test cu AIDA 64 si bifeaza tot pentru stres, inclusiv hardul(rile) si lasa-l sa ruleze macar 15 minute. Vezi dupa aia cum s-au comportat temperaturile.

Temperaturile sunt mici, dupa ce intru intr-un joc creste temperatura doar la placa video.

In idle normal ca sint mici. Fa un burnin cum am zis, cu toate bifate.

Am dat burn, dar nu observ nicio modificare, am mai observat ca odata ce intru in Warface, se aude un zgomot ciudat, cred ca de la gpu, si ecranul se face negru pentru o secunda pe parcurs ce ma joc, iar jocul se tot blocheaza, ma gandeam sa returnez placa daca tot e in garantie.

Pai ai lasat sa mearga vreo 15 minute? La cit s-au stabilizat temperaturile?

| darkwisper a răspuns:

Fa tu setarile manuale pe fiecare joc